NBA

Megerősítette előnyét a Sixers

  • Barcsai Róbert

Pénteken három mérkőzéssel folytatódott a rájátszás az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA). A hetedik játéknapon a Bulls idegenben kapott ki, méghozzá 14 pontos előnyről, így a Chicago egyre nagyobb bajban van.

Boston-Atlanta

Pénteken végre megvolt a rájátszás első hosszabbításos mérkőzése, amelyet a Boston-Atlanta összecsapás hozott el, ahol 80-80-as rendes játékidő után 90-84-re nyert a Celtics. Az ismét kiváló védekezést hozó összecsapás mindvégig szoros volt, ám elsősorban az Atlanta küzdőképességének köszönhető, hogy döntetlen lett a végeredmény. A Hawks ugyanis 8-0-s rohanással zárta az utolsó játékrészt, amely pont elég volt a remire, ám a hosszabbítást 10-4-re a Celtics hozta, így végül Doc Rivers fiai örülhettek. Paul Pierce így nyilatkozott az összecsapásról: „Nem volt szép, de ki mondta, hogy annak kell lennie? Mindenképp négy meccset kell nyernünk, amelyből ma egyet be is húztunk.”

Rajon Rondo visszatérése kiválóan sült el, hiszen az irányító tripla-duplát ért el 17 pontjával, 12 gólpasszával és 14 lepattanójával, ám apró szépséghiba, hogy Rondónak nem igazán ment a dobás, mivel 22 mezőnykísérletéből csak 7-et értékesített. Paul Pierce is pocsék dobóformát mutatott (3/12), ő 21 egységet termelt, míg Kevin Garnett 20-at. A vendégeknél Josh Smith hiányában Joe Johnson és Jeff Teague vitte a csapatot, előbbi 29, utóbbi pedig 23 pontot ért el.

A párharc állása három mérkőzés után: 2-1 a Boston Celtics javára.

Philadelphia-Chicago

Újabb csalódást keltő mérkőzésen van túl a Bulls, akik 79-74-re veszítették el a Philadelphia elleni párharc harmadik meccsét. A szoros első félidőt követően a harmadik negyedet 10 ponttal nyerték a vendégek, amely előnyt a záró játékrészben egészen 14-ig feltornázta a Bulls, ám óriási meglepetésre a Sixers képes volt ledolgozni ezt a hátrányát, így a mérkőzés végén a hazaiak örülhettek. Doug Collins, a hazaiak vezetőedzője így értékelt az összecsapás után: „A védelmünk kiváló volt, náluk pedig döntő faktor volt a fáradtság.”

Spencer Hawes, a Philadelphia 76ers centere.

Óriási meglepetésre a hazaiaknál ezúttal Spencer Hawes rukkolt elő kiváló teljesítménnyel, a Sixers centere ugyanis 21 pontot és 9 lepattanót ért el. A Holiday-Turner-Williams trió is jól szerepelt, ők sorban 17, 16, ill. 14 pontot könyvelhettek el. A vendégek oldalán Carlos Boozer igyekezett a hátán vinni csapatát, ő 18 egységet szerzett, míg a hátvéd, Richard Hamilton 17-et, ám utóbbi 4/15-ös mezőnymutatóval zárt. A mérkőzés csalódása egyértelműen Luol Deng volt, aki 2/7-es mutatót tudhatott magáénak, így 5 ponttal zárt.

A párharc állása három mérkőzés után: 2-1 a Philadelphia 76ers javára.

Denver-Los Angeles Lakers

Már bánhatja a Denver, hogy nem hozott el egy győzelmet Los Angelesből, hiszen ezúttal hazai pályán a Nuggets csúnyán, 99-84-re megalázta a Lakerst, és ha valamiben, akkor ebben a produkcióban bizony bízhat a coloradói gárda. Az összecsapás gyakorlatilag már az első játékrészben eldőlhetett volna, hiszen ez az etap 30-14-es hazai vezetéssel ért véget, ám a Nuggets kissé ráült az eredményre, mivel az utolsó negyedet már csak hét pontos előnyből várták a hazaiak. George Karl viszont még időben ébresztette fiait, akik 27-19-re nyerték a záró játékrészt, így a Denver végül sima győzelmet aratott.

Ty Lawson ott folytatta a kosárlabdát, ahol az előző mérkőzésen abbahagyta, hiszen a fiatal irányító ezúttal 25 ponttal zárt. Lawson komoly segítséget kapott, elsősorban a kispadról, ahonnan Andre Miller 13 egységgel, míg JaVale McGee 16 ponttal és 15 lepattanóval szállt be. A kezdők közül ismét nagy csalódást okozott Danilo Gallinari, aki 3/11-es mezőnymutatóval zárt, így csak 13 pontot könyvelhetett el. A Lakers legjobbja természetesen ma is Kobe Bryant volt, aki 22 pontot ért el, de rajta kívül szinte a teljes kezdő kiemelkedőt nyújtott. Andrew Bynum 18, Pau Gasol 16, Ramon Sessions pedig 15 egységet tett a közösbe, ám a kispad hihetetlenül gyengén teljesített (összesen 9 pont), így teljesen érthető a Lakers veresége.

A párharc állása három mérkőzés után: 2-1 a Los Angeles Lakers javára.

NBA
Rájátszás, 7. játéknap
Boston-Atlanta 90-84 h.u.
Philadelphia-Chicago 79-74
Denver-Los Angeles Lakers 99-84