Manchester City

Mancini már piedesztálra emelte játékosait

Rendkívül büszke a Manchester City szezonjára Roberto Mancini vezetőedző, függetlenül attól, hogy labdarúgócsapata megnyeri az angol bajnokságot vagy sem.

"Még két meccs hiányzik a bajnoki címhez, és a futballban bármi megtörténhet. A játékosaim nagyon keményen dolgoztak, nagyon büszke vagyok rájuk, s ezen az sem változtat, hogy miként fejeződik be a szezon" - mondta az olasz tréner.

A Manchester City hétfőn, hazai pályán egygólos győzelmet aratott városi riválisa, az addig listavezető United felett, ezzel utolérte pontszámban, ráadásul jobb gólkülönbségével az élre került.

 "Nagyon boldog vagyok, hogy ilyen helyzetbe kerültünk, és megvan a lehetőségünk a bajnoki cím megszerzésére azok után, hogy nyolcpontos hátrányban is voltunk" - tette hozzá Mancini.

A Manchester City 1968 óta első bajnoki címét ünnepelheti, amennyiben hátralévő két mérkőzését megnyeri. Most hétvégén az idény meglepetéscsapata, az ötödik helyen álló Newcastle United otthonában lép pályára, az utolsó körben pedig Buzsáky Ákos együttesét, a bennmaradásért küzdő Queens Park Rangerst fogadja.