Fiorentina

Delio Rossi elmondta, miért verte meg játékosát

Mint ismert, a Fiorentina-Novara találkozón a Violák trénere, Delio Rossi összeverekedett Adem Ljajiccsal, miután a szerb játékost a 32. percben a tréner lecserélte.

Delio Rossi nem bírta tűrtőztetni magát, és olyat tett amit az állásába került

A Serie A 36. fordulójának szerdai játéknapján a Fiorentina-Novara mérkőzésen Delio Rossi vezetőedző a 32. percben, kétgólos hátrányban lecserélte Adam Ljajicsot, aki bemutatott a trénernek. Rossi ezután nekiesett játékosának. Rossi a hírek szerint a szünetben lemondott, csapata a második félidőben egyenlített. Az eset miatt az edzőt menesztette a vezetőség.

"Úgy döntöttünk, hogy menesztjük az edzőt Rossit, mert nagyon súlyos dolgot tett. Sajnálom Delio Rossit, jó embernek tartom, de igen komoly incidensről van szó" - mondta a firenzeiek elnöke, Andrea Della Valle.

Rossi az eset után a hétvégén első ízben nyilatkozott az olasz sajtónak, a La Republicának beszélt arról, mi váltotta ki belőle a kritizált viselkedést.

"Miután Ljajics lejött a kispadhoz, odafordult hozzám és megsértett. Sok szerb játékosnak voltam már az edzője, ezért annyit megértek a nyelvükön, hogy "b... meg az anyád" - mondta a szakember, akit Vincenzo Guerini sportigazgató vált a szezon hátralévő részére.

A Fiorentina szurkolói egy transzparenssel álltak ki a menesztett szakember mellett, de a klub vezetői nem gondolták meg magukat.