Olimpia 2012

A nehéz csoport után könnyebb negyeddöntő jöhet Londonban - Kemény Dénes

Amint arról korábban beszámoltunk, a magyar férfi vízilabda-válogatott ellenfelei Szerbia, Montenegró, az Egyesült Államok, Románia és Nagy-Britannia csapatai lesznek a londoni olimpiai játékok csoportkörében.

Kemény Dénes a brit fővárosban, a helyszínen követte nyomon a  sorsolást, majd a válogatott honlapja, a www.vlv.hu szólaltatta meg.

"Ha szárazan a tényeket nézzük, akkor az elmúlt három év eredményeit figyelembe véve csak a görög-angol párosból kaptuk a könnyebbet, tehát összességében a sorsolás révén inkább az erősebb csapatok jutottak nekünk. De miután ez az olimpia újra olyan, mint Sydney, azaz negyeddöntőt az első négy játszik a csoportból, én úgy gondolom, hogy ebből a szempontból nem okvetlenül előnytelen, hogyha a csoport erős, mert az esetleg egy verhetőbb ellenfelet hozhat a nyolc között."

A szakvezető úgy gondolja, hogy csapata hamar belelendül majd az olimpiába, mert a szerb meccset Montenegró elleni követi. Emlékeztetett, Athénban volt így, csak akkor a szerbek után a horvátok következtek.

"A csoportellenfeleink közül az angolokkal egyszer játszunk, mindenki mással kétszer az olimpia előtt" - tette hozzá Kemény Dénes.