Nemzetközi foci

Capello egy sikeréhes angol csapat kispadjára vágyik

Fabio Capello még egy klubnál szeretne dolgozni edzőként, mielőtt nyugdíjba vonul, amint azt az angol Times-nak adott interjújában elmondta.

Az olasz szakember legutóbb az angol válogatott szövetségi kapitánya volt, de arról a pozícióról lemondott, miután a szövetség az ő megkérdezése nélkül elvette a rasszizmussal vádolt John Terrytől a csapatkapitányi karszalagot. Azóta több olasz klubbal és a kínai nemzeti csapattal is szóba hozták Capellót, de ő szívesebben maradna Angliában, csak épp egy klubcsapatnál.

"Anglia nagyon érdekes lenne számomra, mivel jól ismerem a csapatokat és a játékosokat. Egy olyan csapatot szeretnék irányítani, amelyik nyerni akar valamit. A csapat erőssége tenné számomra érdekessé a feladatot, nem a pénz. Nem a pénzért dolgozom. Egy olyan együttest vezetnék szívesen, amely a Bajnokok Ligájában szerepel, és képes trófeákért harcolni" - mondta az olasz edző.

Fabio Capello Anglia szövetségi kapitányaként 2011-ben.

A kínálatot végignézve nem biztos, hogy talál ilyen gárdát, hiszen a Manchester Unitednél Alex Ferguson, az Arsenalnál pedig Arséne Wenger helye betonbiztos, Roberto Mancinitől biztosan nem veszik el a Manchester City kispadját, ha megnyeri a bajnokságot - esetleg, ha második lesz -, Alan Pardew-t valószínűleg szintén megerősítenék pozíciójában, ha a Newcastle számára sikernek számító BL-helyet érne el. Mivel Harry Redknapp nem lett szövetségi kapitány, ő sem tűnik elmozdíthatónak a Tottenhamtől, a Chelsea pedig szinte már csak akkor indulhat ősszel a Bajnokok Ligájában, ha megnyeri a május 19-i finálét, amiben pedig Roberto Di Matteónak lenne nagy szerepe. Igaz, Roman Abramovics a kiszámíthatatlan klubtulajdonosok közé tartozik.

Capello kitért az új angol kapitány, Roy Hodgson kinevezésére is, és sok sikert kívánt neki a pozícióhoz: "Ismerem Royt amióta Olaszországban dolgozott a kilencvenes években, és gyakran találkoztunk az utóbbi években is. Nagyon jó és tapasztalt menedzsernek tartom, aki nagyon jó választás az angol csapat élére. Minden jót kívánok neki az Európa-bajnokságra és a jövőre is."