Kézilabda

Az MR1-Kossuth Rádió élőben közvetít a női kupadöntőkről

  • MTI

Ha a televízióban nem is tudja, de az MR1-Kossuth rádió által élőben közvetíti a női kézilabda európai kupadöntőket a közszolgálati média.

A Győr története során másodszor játszik a legrangosabb európai kupasorozat, a Bajnokok Ligája döntőjében, a Ferencváros pedig megvédheti címét a Kupagyőztesek Európa Kupájában.

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) pénteki közleményéből kiderül, a nagy érdeklődéssel várt mérkőzéseket élőben közvetíti az MR1-Kossuth Rádió. Szombaton 17:50-től 19:30-ig százperces élő sportműsorral jelentkezik Veszprémből a Győr-Podgorica BL-döntőről - a közvetítő riporter Hajdú B. István és Cseszregi Balázs lesz -, másnap 19:05 és 20 óra között pedig élőben kapcsolja Dabast, ahol a Ferencváros a dán Viborggal játssza a KEK-döntő első találkozóját. Ezen a találkozón a közvetítő riporter Hajdú B. István lesz.

A jövő hétvégi, idegenbeli visszavágókat szintén élőben közvetíti a közszolgálati csatorna. Május 13-án, vasárnap 17:20 és 18:30 óra között Viborgból Novotny Zoltán, majd ugyanazon a napon 19:05 és 19:30, illetve 20:05 és 20:53 között a montenegrói Podgoricából P. Fülöp Gábor jelentkezik.

Az MTVA-nak ugyanakkor - közlése szerint a közvetítési jogok irreálisan magas ára miatt - nem sikerült megállapodnia a DIGI Távközlési és Szolgáltató Kft.-vel, így a televízióban nem tudja közvetíteni a mérkőzéseket, melyek ezért a Digisport csatornán lesznek láthatóak.