NB I

A Ferencváros feljelentette az Újpestet a jegyárak miatt

A május 12-én rendezendő Újpest-Ferencváros rangadó előtt máris feszült a hangulat a két klub között, mivel a vendégek jóval drágábban juthatnak hozzá a jegyekhez, mint a hazai szimpatizánsok.

A fradi.hu beszámolója szerint az Újpest FC a zöld-fehér szurkolók számára 3000 forintos egységáron hirdette meg a belépőket, miközben az azonos kategóriába eső helyekre szóló hazai jegyeket 900 forintért árusítja. A ferencvárosiak számára fenntartott tiketteket ráadásul a legdrágább szektorokba szóló újpesti jegyeknél is 20 százalékkal drágábban adják.

A Ferencváros telefonon egyeztetett dr. Gyarmati Eszterrel, az Újpest klubigazgatójával, de mivel elutasító választ kapott a jegyárakkal kapcsolatos felvetésére, levélben kért jogorvoslatot a Magyar Labdarúgó Szövetségtől. Az MLSZ illetékesei az eset kivizsgálását ígérték.

A szövetség Biztonsági szabályzata kimondja, hogy "a vendégszurkolók jegyeinek ára nem haladhatja meg azon jegyárakat, melyet a hazai csapat szurkolói fizetnek a hasonló kategóriájúakért." Ugyanakkor nem ez az első eset, hogy két klub között a vendégszurkolók jegyeinek ára okoz feszültséget az NB I-ben.