Átigazolás

A Bayern fiatal osztrákja pótolhatja Abidalt vagy Keitát a Barcelonában

Sajtóhírek szerint a Barcelona komolyan fontolgatja a Bayern Münchenben szereplő David Alaba leigazolását a Valencia játékosa, Jordi Alba, illetve a Tottenham sztárja, Gareth Bale helyett.

Alaba az épp futó szezonban vált a Bayern München stabil tagjává, és nagy szerepet vállalt abban, hogy a Bajorok bejutottak a Bajnokok Ligája döntőjébe. A fiatal játékos az idény során védekező középpályás, bal oldali középpályás és balhátvéd is volt, és a Barcelona emiatt még inkább szeretné megszerezni.

David Alaba a Bayern München mérkőzésén a Bundesligában 2012-ben.

A katalánoknál Éric Abidal májműtétje miatt a brazil Adriano az egyetlen balhátvéd, de mivel ő is sérült volt a tavasz folyamán, többnyire Puyol játszott a posztján. Alaba tehát ebben a pozícióban kaphatna szerepet, de az is lehetséges, hogy a középpályán is hasznát vennék, ha Seydou Keita távozna nyáron a csapattól.

Korábbi hírek szerint a Barcelona a Valenciában szereplő Jordi Albát szerette volna megszerezni balhátvédnek, illetve a Tottenhamben játszó Gareth Bale-t is emlegették lehetséges érkezőként, de ők különösen utóbbi valószínűleg jóval drágábbak lennének Alabánál.

A filippínó anyától és nigériai apától Bécsben született Alaba az Aspern, az Austria Wien és a Bayern ificsapataiban nevelkedett, és 2010-ben mutatkozott be a müncheniek felnőtt csapatában, 2011-ben pedig kölcsönben játszott a Hoffenheimnél.