Elismerés

Öt fiatal ökölvívó vehette át a Papp László-díjat

  • MTI

A tavalyi junior ökölvívó világ- és Európa-bajnokságon érmet nyert öt tehetséges fiatal versenyző vehette át az idén hetedik alkalommal kiosztott Papp László-díjat.

A 2011-ben kiemelkedő teljesítményt elért utánpótláskorú bokszolóknak Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter Czene Attila sportpolitikáért felelős államtitkár társaságában nyújtotta át az elismeréseket csütörtökön.

Réthelyi Miklós rövid beszédében először gratulált a díjazottaknak, majd egykori edzője, és pályatársai nyilatkozatai alapján idézte fel a díj névadója, a háromszoros olimpiai bajnok Papp László sikerekben gazdag pályafutását. Kiemelte, nemcsak a sportban, hanem emberségben is mindenkinek példaképe lehet Papp László.

Czene Attila pohárköszöntőjében arra hívta fel a figyelmet, hogy Max Schmelling legendás német profi világbajnok szerint Papp László az ökölvívás úriembere volt, aki soha nem akart jogosulatlan előnyökhöz jutni és sosem fűződtek botrányok a nevéhez, ezért jogosan vehette át 1993-ban a Nemzetközi Fair Play-díjat.

A rendezvényen megjelent Papp László özvegye, valamint fia, László is, továbbá Csötönyi Sándor, a Magyar Ökölvívó Szakszövetség elnöke.

A díjazottak:
Herczeg Norbert (54 kg): junior Európa-bajnok, világbajnoki ezüstérmes, edző: Konkoly István
Hámori Ádám (75 kg): junior Európa-bajnok, világbajnoki 5., edző: Varsányi Áron
Komor László (+80 kg): junior Eb-bronzérmes, világbajnoki 5., edző: Salánki László
Bársony Bernárd (57 kg): junior Eb-bronzérmes, edző: Badari Tibor
Sinkó Krisztián (63 kg): junior Eb-bronzérmes, edző: Nagy Zoltán