La Liga

Hé, kicsit elkéstetek a tizenegyesek befújásával! - Guardiola

A Barcelona leköszönő vezetőedzője szerint a játékvezetők elkéstek azzal, hogy csapata javára ítélnek büntetőket, Josep Guardiola úgy véli, hogy az idény közben jónéhány esetben tévesen maradt néma a bírók sípja.

Pep Guardiola a Málaga ellen 4-1-re megnyert mérkőzés után odaszúrt egyet a spanyol játékvezetőknek, miután a hazai pályán játszó katalánok két alkalommal is büntetőhöz jutottak. A négy év után a Barcelona kispadjáról felálló szakvezető szerint az idényben többször is a kárukra tévedtek a sípmesterek.

"Két tizenegyes? Most már teljesen felesleges... Egy kicsit késő van már ahhoz, hogy elkezdjenek büntetőket fújni a javunkra" - nyilatkozta a 41 éves szakember a találkozó után. "Vajon a játékvezetők döntötték el a bajnokságot? A szezon nagyon hosszú (volt) és rengeteg dolog történt. Megőriztük a nyugalmunkat, de a képek nem hazudnak" - fogalmazott meg kritikát a csapatát sújtó ítéletekkel kapcsolatban a katalánok szakvezetője.

"Nem mondhatják, hogy nem akartuk megnyerni a bajnokságot, mert igenis megpróbáltunk visszakapaszkodni. Most viszont nem maradt más hátra, mint hogy gratuláljunk a Madridnak a sikerhez".

Mint ismert, mivel a Real Madrid 3-0-ra nyerni tudott az Athletic Bilbao otthonában így két fordulóval a vége előtt már behozhatatlan előnyre tett szert a Barcelonával szemben, így története során 32. alkalommal ünnepelhet spanyol bajnoki címet.

Barcelona - Málaga 4-1