Olasz foci

Csapatra való "vénember" távozhat a Milantól

A milánói piros-feketék igazgatója, Umberto Gandini kijelentette, hogy sem Clarence Seedorf, sem másik kilenc lejáró szerződéssel rendelkező játékos jövőjéről nem hajlandóak tárgyalni, amíg nem ér véget az olasz bajnokság.

Seedorf és még néhány "öreg" sorsa a scudetto sorsától is függ?

Továbbra sem tudni, mi lesz a három különböző csapattal is Bajnokok Ligája-győztes Clarence Seedorf sorsa. A 36 éves holland irányító 2002 óta tagja a Milan csapatának, de a hírek szerint könnyen elképzehető, hogy tíz szezon után a nyáron új együttes után kell néznie.

Massimo Allegri vezetőedző nem igazán preferálja a rutinos játékos szerepeltetését, így a vezetők sem hajlanak arra, hogy meghosszabbítsák a klub egyik ikonjává váló holland nyáron lejáró kontraktusát. "Ő egy csodálatos játékos és egy nagyszerű ember, de még nem beszéltünk vele a folytatásról" - nyilatkozta Gandini. "Seedorf szerződése júliusban lejár, mint ahogy másik kilenc játékosnak is. De egyikükkel sem ültünk még le tárgyalni, mivel ezt majd csak május 14-e után tesszük meg."

Egy kis utánajárás után megnéztük kik azok a játékosok, akiknek "izgulniuk" kell a bajnokság végeztével. A transfermarkt.de adatai alapján jónéhány "matuzsálemi" korban lévő klasszisnak érhet véget milánói karrierje, többek között Gennaro Gattuso (34), Alessandro Nesta (36), Mario Yepes (36), Gianluca Zambrotta (35), Mark van Bommel (35), Flavio Roma (37) és Filippo Inzaghi (38) megállapodása jár le júniusban, a fiatalabbak közül Alberto Aquilani (27), Matthieu Flamini (28) valamint a kölcsönben lévő Sulley Muntari és Maxi Lopez is a tárgyalásokra vár.

Olasz sajtóhírek szerint a Milan elnöki székébe néhány hónapja visszatérő Silvio Berlusconi nem repes a boldogságtól, hogy az idei évben is idő előtt kipottyant csapata a Bajnokok Ligájából, ezért ha a Milan nem nyeri meg a scudettót, állítólag gyökeres változásokat helyezett kilátásba. Ezek között szerepel Allegri menesztése valamint a játékoskeret felfrissítése.

Ennek fényében Gandini nyilatkozata meglehetősen udvariasnak mondható.