La Liga

Messi rekordot jelentő mesterhármasával nyert a Barca

Messi triplájával 4-1 arányban múlta felül a Barcelona a Málagát, a spanyol bajnokság 20., elhalasztott fordulójában. Messi három találata egyben azt is jelenti, hogy az argentin játékos átadta a múltnak Gerd Müller egy szezonban klubszínekben lőtt legtöbb góljának rekordját.

A Barcelona az első tíz percben mintha bent maradt volna az öltözőben, amelyre majdnem rá is fázott a katalán gárda, mivel Cazorla cseleit követően a 16-os bal oldalán szabadrúgáshoz jutott a Málaga, amelyet kissé meglepő módon Duda végzett el, lövése pedig a kapufán csattant. Talán a kapufa hatására a Barcelona is elkezdett futballozni, a 13. percben egy szögletet követően Messi és Iniesta játszott össze, utóbbi jobb oldalról beadott labdájára Puyol érkezett középen, és védhetetlenül lőtt a kapuba (1-0).

A 20. percben Adriano tüzelt 18 méterről, és a vendégek portását sikerült is meglepnie, ám a kapusról kipattanó labdára nem volt érkező játékos. Hat perccel később Gamez jobb oldali beívelését követően Rondon csúsztatott Puyol mellett, a fejes pedig védhetetlenül pattant a bal alsóba (1-1). Nem sokáig örülhetett a Málaga, mivel a 34. percben Iniesta cseleit követően a középpályás elesett a 16-os vonalánál, a játékvezető pedig büntetőt ítélt, amelyet Messi váltott gólra (2-1). A 42. percben ismét egyenlíthetett volna a Málaga, ugyanis egy jobb oldali beadást követően Pinto alászaladt a labdának, amely így Duda elé pattant, ám a lövést Mascherano blokkolta.

Az 52. percben nagy kavarodás után Keita fejelt rossz helyre a Barca 16-osán belül, Rondon azonban éles szögből rosszul találta el a labdát. Messi kapott labdát a 16-oson belül az 58. percben, ám az érkező Duda fellökte az argentint, így a bíró némi tétovázás után ismét a sípjába fújt. A sértett értékesítette a büntetőjét, ezzel lett 3-1 a Barcelona javára.

Lionel Messi, a Barcelona kiválósága

Nem sokkal becserélése után van Nistelrooy kapott mesteri labdát Gameztől, ám a középen érkező holland fölé bombázta a játékszert. A 64. percben megint a vendégek veszélyeztettek, Eliseu bal oldali életerős löketét Pinto öklözte ki. A nagy Málaga-kitámadásnak meg is lett az eredménye, ugyanis Iniesta zseniális labdát adott Messinek, aki eltolta a labdát a kifutó kapus mellett, majd az üres kapuba lőtt (4-1). Mivel a Barcelona a hátralévő időben a labdatartásra fektette a hangsúlyt, ezért igazán veszélyes helyzet nem alakult ki, a végeredmény maradt 4-1, ezzel a Real Madridnak győznie kell az Athletic Bilbao ellen idegenben, ha még szerdán bajnoki címet szeretne ünnepleni.

Az argentin játékos harmadik találata egyben azt is jelentette, hogy Gerd Müller egy szezonban lőtt legtöbb góljának rekordja immár a múlté. Az 1972/973-as szezonban a "Nemzet Bombázója" 67 gólt szerzett a Bayern München színeiben, míg Messi ebben az idényben már 68-nál jár klubjában minden sorozatot figyelembe véve.

A további mérkőzésekről

Pintér Ádám csapata, a Zaragoza kétségbeesetten menekül a kiesés elől, az ötödik helyezett Levante ellen győztek 1-0-ra Manolo Jimenez tanítványai. A magyar középpályás az 58. percben csereként lépett pályára. Mivel a Rayo Vallecano 1-0-s vereséget szenvedett Mallorcán, így Pintérék még reménykedhetnek, három pontra vannak lemaradva a 17., még éppen bennmaradó helyen álló riválisuktól. A városi rangadón a Betis 2-1-re győzött a Sevilla ellen, így a zöld-fehérek pontszámban utolérték a hazaiakat.

Primera División
20. forduló
Barcelona-Zaragoza 4-1 (2-1)
Gólszerző: Puyol (13.), Messi (35., 59., mindkettő 11-esből és 64.), illetve Rondon (26.)
Mallorca-Rayo Vallecano 1-0 (0-0)
Gólszerző: Gonzalo Castro (62.)
Sevilla-Betis 1-2 (1-1)
Gólszerző: Negredo (5.), illetve Etxebarria (43. és 90.)
Zaragoza-Levante 1-0 (1-0)
Gólszerző: Oriol Garcia (10.)
Korábban:
Atlético Madrid-Real Sociedad 1-1 (0-0)
Gólszerző: Gabi Fernández (54.), illetve Carlos Vela (90.)