La Liga

Három góllal húzta be a bajnoki címet a Real Madrid

Könnyedén győzte le az Athletic Bilbaót, így bebiztosította a bajnoki címét a Real Madrid a Primera División 36. fordulójában, amely így 32. alkalommal nyerte meg a spanyol labdarúgó-bajnokságot.

A Barcelona legyőzte a Málagát, így a Real Madridnak is győzelemre volt szüksége a Bilbao ellen, hogy eldőljön a bajnoki cím sorsa. A királyiak ennek megfelelően neki is mentek a baszkoknak, és a 12. percben meg is szerezhették volna a vezetést, miután tizenegyeshez jutottak, de Cristiano Ronaldo könnyelműen középre lőtt, Iraizoz pedig nem mozdult el és védeni tudott.

A 16. percben így is megszületett a vendégek első gólja, Higuaín a tizenhatosról lőtt szépen a bal felsőbe. (0-1)

Gonzalo Higuaín örül a góljának az Athletic Bilbao-Real Madrid mérkőzésen 2012-ben.

Kicsivel később a korábban nem eléggé koncentrált Ronaldo remek labdát lőtt keresztbe a jobb oldalról, az érkező Özil pedig balról a hálóba belsőzött. (0-2)

A török származású német középpályásnak a szünet előtt még volt egy kapufája, de szép lassan a Bilbao is némi levegőhöz jutott, és ki tudott alakítani néhány helyzetet. Azonban Ibai Gomez és Llorente is pontatlan volt, így nem sikerült a hazaiaknak a szépítés.

Ehelyett a fordulás után egy szögletre Ronaldo robbant be remekül, és ő nem is hibázta el fejjel a kaput. (0-3)

Ez után Iraizoz percei következtek, a kapus Ronaldo és Callejon lövéseit is hárította, majd kicsit leült a mérkőzés, kevesebb lett a helyzet. A Real leginkább portugál sztárjának szabadrúgásaival veszélyeztetett, de ő egyszer kilőtte a sorfalból Susaetát, majd centikkel hibázta el a jobb alsót.

A mérkőzést Javier Martinez kiállítása miatt a Bilbao emberhátrányban fejezte be, de így sem kapott több gólt, köszönhetően többek között annak, hogy Ronaldo a hosszabbításban elszórakozott egy ziccert.

Így is simán nyert a Real Madrid, amely így ismét hét ponttal vezet a Barcelona előtt, azaz két fordulóval a bajnokság vége előtt bebiztosította a bajnoki címet.

A másik késő esti mérkőzésen a Valencia nagyon sokáig 0-0-ra állt az Osasunával, de a hajrában négy gólt szerzett, és 4-0-s sikerével hárompontos előnybe került a Málaga előtt a tabella harmadik helyén.

Primera División
36. forduló
Athletic Bilbao-Real Madrid 0-3 (0-2)
gólszerzők: Higuaín (16.), Özil (20.), Ronaldo (50.)
kiállítva: Martínez (72.) - Bilbao
Valencia-Osasuna 4-0 (0-0)
gólszerzők: Aduriz (77., 87.), Jonas (83., 88.)
kiállítva: Lekic (45+2.) - Osasuna