Férfi kézilabda

A Veszprém a világ legjobban kereső játékosává teszi Nagy Lászlót

Távozik a Bajnokok Ligája címvédő Barcelona-Intersport együttesétől Nagy László, a katalán sztárcsapat 31 éves kapitánya.

Szerdán sajtótájékoztató keretein belül jelentette be a Barcelona együttese, hogy távozik az alakulattól a csapatkapitány Nagy László. A posztján idén a világ legjobbjának megválasztott 209 cm magas balkezes átlövő klubváltásáról, Enric Masip, a katalán klub technikai igazgatója beszélt.

"Szerettük volna, ha Nagy László a Barcelonában fejezi be pályafutását, de meglepő módon közölte velünk, hogy aláír az MKB Veszprém csapatához" - idézi a klubvezetőt a marca.com.

A hírek szerint a gránátvörös-kékek húszszázalékos fizetésemelést és egy életreszóló szerződést ajánlottak fel az egykori szegedi játékosnak, de Nagy ezt nem fogadta el, mert állítólag a magyar bajnok a világ legjobban kereső kézilabdázójává teszi őt - állítja Masip. A pletykák szerint Nagy 25 ezer eurós havi apanázst tehetett zsebre Spanyolországban, ennek álíltólag a kétszeresét is megkeresheti Veszprémben.

Ugyanakkor több kérdés is felmerül az átigazolással kapcsolatban. Nagyot 2013-ig köti érvényes szerződés jelenlegi csapatához, egy záradék szerint pedig kivásárlási ára nem kevesebb, mint három millió euró -  vagyis nem tudni, hogy már a szezon végén, vagy esetleg a következő idény után hagyja el Katalóniát.

Az MKB Veszprémnél egyelőre nem reagáltak a hírre. Szörnyi Attila, a játékos menedzsere délutánra ígért megerősítést a transzferrel kapcsolatban.

A székesfehérvári születésű sportoló 2000 óta erősíti a világ leggazdagabb klubjának tartott katalánokat, amellyel kétszer nyert Bajnokok Ligáját (2005, 2011), három alkalommal a spanyol bajnokságot és spanyol kupát is elhódította.

A magyar válogatottal az athéni olimpián negyedik, a 2009-es horvátországi vb-n hatodik Nagy 2009. június 21-én játszott legutóbb a nemzeti csapatban, majd attól kezdve különféle indokokkal mindig távolmaradt. Aztán 2011. február 10-én jelentette be, hogy nem kíván többet a magyar válogatottban szerepelni, amíg az általa felvetett gondok meg nem oldódnak. A spanyol állampolgárságot múlt pénteken kapta meg, így akár spanyol színekben is játszhatna a londoni olimpián, mivel az előírt kötelező hároméves kihagyást idén június 21-én teljesíti.

Ha Nagy László valóban a magyar bajnok csapatához szerződik, a spanyol sajtó szerint az olimpia kérdése is eldőlhet, hiszen úgy látják, hogy Valero Riveira szövetségi kapitány a történtek után aligha teszi be őt a spanyol nemzeti csapatba.