Premier League

A BL-indulásba is kerülhet a Chelsea-nek a Newcastle elleni vereség

A vártnál gyengébb mérkőzést hozott a Chelsea és a Newcastle összecsapása, ám végül a szurkolóknak sem kellett csalódniuk, hiszen Papiss Demba Cissé két hatalmas gólt szerzett Londonban, így a Newcastle nyert 2-0-ra.

Demba Cissé a Chelsea elleni bajnokin

A jó iramban startoló találkozót a Chelsea kezdte erősebben, akik rögtön a meccs elején ki is alakítottak pár helyzetet, de mind Raul Meireles, mind Torres elrontotta lehetőségeit.

A 11. percben Torres adott be balról, az érkező Sturridge viszont elrontotta a lövést, mivel Santon ügyesen zavarta. A következő néhány perc már a vendégeké volt, előbb Papis Demba Cissé, Tioté, majd Ba kísérletezett, eredménytelenül. Az áttörést a 19. perc hozta meg, amikor Santon bal oldali beadását követően Cissé lőtt a bal felsőbe (0-1).

A hazaiakat gyakorlatilag sokkolta a gólt, mivel a következő Chelsea-lehetőségre egészen a 32. percig kellett várni, ekkor Ramires távolról lőtt a kapu fölé. A 38. percben Torres beadását követően Malouda fejelhetett, ám ő is elvétette a kaput. A félidő előtt egy perccel Demba Ba lőhetett 15-16 méterről, Cech azonban ezúttal a helyén volt, így védeni tudott.

A szünetre tehát megérdemelt 1-0-s vendég vezetésnél vonulhattak a felek, a Chelsea öltözőjében pedig bőven volt mit rendezni, ugyanis a hazaiak abszolút nem tudtak mit kezdeni a Newcastle játékával.

A második félidő elég nehézkesen indult, főleg a középpályán harcoltak egymással a csapatok, ráadásul sok pontatlanság is csúszott az akciókba, vagy éppen a védők az utolsó pillanatban bevetődve hárítani tudtak. A 60. percben Mikel és Tioté ugrott fel fejelni, előbbi pedig kiosztott egy durva könyököst, a vendégek játékosát pedig hosszú ápolás után nyakmerevítővel, hordágyon vitték le a pályáról.

A 77. percben Drogba végezhetett el egy távoli szabadrúgást, ám Kruel magabiztosan védett, így maradt a 0-1. Drogba ezt követően is kétségbeesetten próbálkozott, ha mással nem is, de legalább a bírók megtévesztésével, ugyanis kétszer is szeretett volna kiharcolni 11-est, ám a játékvezető sípja mindkétszer néma maradt.

Az utolsó tíz perc egyértelműen a Chelsea-é volt, a 87. percben Lampard eresztett el egy távoli lövést, amely megpattant egy védőn, így szöglet következhetett. A sarokrúgást követően Terry fejelhetett, Santon pedig a gólvonalról mentett.

A 94. percben egy bedobást követően Papis Demba Cissé elé pattant a labda, aki külsővel, szenzációs mozdulattal lőtte el a 16-os bal csücskétől a játékszert, amely védhetetlenül hullott a léc alá (0-2).

A Chelsea nem igazán tudta érvényesíteni az akaratát, így a Newcastle teljesen megérdemelten gyűjtötte be a három pontot, és nagy lépést tett a biztos BL-indulást jelentő harmadik hely megszerzése felé. A Chelsea már négy pontra van leszakadva aktuális ellenfelétől illetve a Bolton otthonában 4-1-re diadalmaskodó Tottenhamtől két mérkőzéssel a szezon vége előtt. A BL-döntő persze még ott van Roman Abramovics klubjának...

A mérkőzés összefoglalója

Premier League, 34. forduló, elhalasztott mérkőzés
Chelsea-Newcastle 0-2 (0-1)
Gólszerzők: Papiss Demba Cissé (19., 94.)