Serie A

Villas-Boas váltja Luis Enriquét a Románál?

  • MTI

Sajtóértesülések szerint elképzelhető, hogy Luis Enrique vezetőedző távozik az AS Roma labdarúgócsapatától, s a klub ebben az esetben a portugál Andre Villas-Boast alkalmazza majd.

A spanyol tréner távozásának lehetősége azután vetődött fel a sajtóban, hogy a fővárosiak egyre távolabb kerülnek a Bajnokok Ligája-indulást érő harmadik helytől, sőt, az Európa Liga-szereplés sem biztos, mert jelenleg a hetedik helyen áll a csapat, és három fordulóval a bajnokság vége előtt négy pont a hátránya 3-6. helyezett csapatokkal szemben.

Luis Enrique az idény végéig nem kíván nyilatkozni a jövőjével kapcsolatban, míg Franco Baldini sportigazgató korábban azt mondta: a tréner mindenképpen megérdemel még egy évet.

A Corriere dello Sport című napilap viszont úgy tudja, a klub felkészült arra az esetre, ha az edző és az egyesület útjai különválnának. A csapat irányítására Villas-Boas lenne az elsőszámú jelölt, ő tavaly a Portóval Európa Ligát nyert, majd nyáron a Chelsea-hez került, de nyolc hónap után menesztették a gyenge bajnoki szereplés miatt.