Serie A

Stramaccioni végleg maradhat, Lavezzi érkezhet az Interhez

Olasz értesülések szerint Andrea Stramaccioni, az Inter labdarúgócsapatának megbízott vezetőedzője végleges szerződést kaphat a szezon végén, Ezequiel Lavezzi, a Napoli csatára pedig a kék-feketékhez igazolhat.

Massimo Moratti, az Inter elnöke régóta kedveli a Napoli vezéregyéniségének játékát, és elmondása szerint "épeszű emberként" mindenképp megfontolja az argentin támadó leigazolását. A tuttomercatoweb.com szerint ugyanakkor egyáltalán nem biztos, hogy hajlandó túl nagy összeget fizetni a játékosért, akinek ára 31 millió euró is lehet. A klubvezető viszont nem szomorkodik sokáig, ha nem tud megegyezni Aurelio De Laurentiisszel, a nápolyiak elnökével. "Van még sok csatár a világon" - mondta röviden Moratti.

Andrea Stramaccioni az Inter megbízott vezetőedzőjeként 2012-ben.

A tulajdonos arról korábban már beszélt, hogy a következő szezonra újra kell építeni az Intert, mert a két évvel ezelőtt BL-t nyert játékosok nagy része korából adódóan már nem képes a megfelelő teljesítményre. Azért a fiatal Andrea Stramaccioni vezetőedzői megbízásával kiderült, hogy több van még bennük, mint amit a szezon elején Gian Piero Gasperinivel majd Claudio Ranierivel megmutattak. Hat meccsből négyet megnyertek, a maradék kettőn pedig döntetlent értek el. Az ellenfelek botlásainak is köszönhetően így ott vannak egy négyes bolyban, amelynek a 36. fordulóban egyenlő eséllyel indulnak a BL-selejtezőt érő dobogóért.

A felnőtt szinten teljesen rutintalan, az utánpótláscsapattal a korosztályos Bajnokok Ligájának megfelelő sorozatot megnyert szakembernek a remek bajnoki hajrá állítólag könnyen végleges szerződést érhet. Ha sikerül odaérniük a kék-feketéknek a harmadik helyre - amihez azért valószínűleg kell egy Milan és egy Lazio elleni győzelem is -, akkor jó eséllyel Stramaccioni vezényelheti le a generációváltást az Internél.