Premier League előzetes

Már "csak" a prezstízs a tét a két liverpooli csapatnak

Kedd este hét mérkőzést rendeznek az angol labdarúgó-bajnokságban: az FA-kupa elődöntője miatt elhalasztott meccseken a Liverpool a Fulhamet fogadja, az Everton a Stoke Cityhez látogat.

Suárez a Norwich ellen igazolta klasszisát

A bajnoki helyezések szempontjából egyik összecsapásnak sincs különösebb tétje, egyik együttest sem fenyegeti a kiesés, és kupaszereplést érő helyre sem érhet oda (a Liverpool a Ligakupával már kivívta azt). Ugyanakkor a Liverpoollal az a csúfság esett meg, hogy a városi rivális Everton megelőzi a tabellán, így a a hátralévő három mérkőzésen mindent meg kell tennie Gerrardéknak, hogy visszaelőzzék David Moyes együttesét, mert a kisiklott szezont még megbocsátják a szurkolók, de az Everton előkelőbb helyezése még a kupasikerek ellenére is nagy szégyen lenne.

  • Liverpool - Fulham 2012-05-01 20:45:00
  • Stoke City - Everton 2012-05-01 20:45:00

 

A Vörösök a legutóbbi fordulóban, a Norwich otthonában végre úgy játszottak, ahogyan azt elvárnák tőlük, Luis Suárez is igazolta klasszisát, a Fulham ellen az Anfielden hasonló produkcióra számítanak a drukkerek, és a játékosok önbizalmának is jót tenne a Chelsea elleni FA-kupa döntő előtt. Charlie Adam és Lucas Leiva kivételével mindenki hadra fogható a Liverpoolnál, az ellenfélnél Steve Sidwell, Zdenek Grygera és Bryan Ruiz hiányzik. Ősszel Clint Dempsey góljával nyert Martin Jol együttese Londonban, viszont a Fulham még sohasem győzött az Anfielden.

Eközben az Everton arra készül, hogy odapörköljön a Vörösöknek, ehhez a Britannia Stadionban kellene diadalmaskodniuk. A Fazekasok idén négyszer kaptak ki otthon, a Vajasok 15 forduló alatt csak kétszer szenvedtek vereséget, viszont az utóbbi két összecsapást elveszítették a Stoke ellen.