Premier League

Az FA-kupára készülő Liverpool könnyen megadta magát a Fulhamnek

A Liverpool egygólos vereséget szenvedett hazai környezetben a Fulhamtől az angol labdarúgó bajnokság 34. fordulójából - az FA-kupa elődöntői miatt elhalasztott - mérkőzésen. Az Everton egy pontot szerzett a Stoke Coty vendégeként.

A Liverpool csak ímmel-ámmal játszott

A Vörösök hat kulcsjátékos nélkül vágtak neki a mérkőzésnek, Reina, Gerrard, Agger, Suárez, Enrique és Johnson már az FA-kupa-döntőre pihent, közülük egyedül José Enrique volt ott a padon. A Norwich elleni teljesítménynek nyomát sem lehetett látni a Liverpoolon, amely már az 5. percben hátrányba került: egy bal oldali beadás Martin Skrtelről pattant a hálóba, Doninak esélye sem volt (0-1). A szlovák védő rögtön javíthatta volna hibáját, de fejese elkerülte a bal sarkot.

A folytatásban lassan, unalmasan csordogált a mérkőzés, egy-egy helyzettel, az Anfield közönsége pedig némán tüntetett.

A 15. percben Pogrebnyak lövését védte Doni, majd Dirk Kuyt 18 méterről a bal sarok mellé vágta a labdát. A 28. percben Shelvey 13 méteres löketébe csak belekapni tudott Schwarzer, Hangeland a gólvonalról tisztázott. A félidő végén még Andy Carroll fejelt Schwarzer kezébe.

A folytatásban sem támadt túl nagy meggyőződéssel Kenny Dalglish csapata, érződött rajta, hogy tét már nincs a bajnokságban, és szombaton fontos meccs következik. A 49. percben Spearing 2` méteres lövésére vetődött Schwarzer. A 62. percben Frei 18 méterről a jobb oldali kapufára bombázott, majd Dempsey tekerését Doni hárította.

A Fulham története során először győzött az Anfielden, a Liverpool egyértelműen a hétvégére tartalékolt, de így is többet vártak volna a kedvencektől a szurkolók. A hazai oldalon leginkább a 17 éves Raheem Sterling örülhetett, aki debütált a PL-ben.

Az Everton 1-1-es döntetlent játszott a Stoke City vendégeként, már három ponttal előzi meg a Poolt, így egyre nagyobb az esély arra, hogy szezon végén is a városi rivális előtt végez.

Premier League, 34. fordulóból elhalasztott mérkőzések:
Liverpool-Fulham 0-1 (0-1)
gólszerző: Skrtel (5. - öngól)
 
Stoke City-Everton 1-1 (0-1)
gólszerző: Jeroma (69.), illetve Crouch (45. - öngól)