Serie A

A Roma lemondhat a kupaindulásról, a Chievo kiharcolta a bennmaradást

A Chievo hazai pályán gól nélküli döntetlent ért el az AS Roma ellen kedden, az olasz labdarúgó-bajnokság 36. körének nyitómérkőzén, ezzel bebiztosította következő szezonbeli tagságát az élvonalban. A Farkasok ezzel szemben szinte biztosan nem indulnak ősszel sem nemzetközi kupában.

A Chievo hazai pályán gól nélküli döntetlent ért el az AS Roma ellen kedden, az olasz labdarúgó-bajnokság 36. körének nyitómérkőzénA szakadó római esőben komolyabb helyzet nem volt az első félidőben, felázott talaj jelentősen akadályt állított a játékosok elé. A félidő végén  Bojan Krkicnek volt egy kapu mellé érkező tekerése.

A tocsogó gyepszőnyeg a folytatásban megakadályozta a pontos passzokat, beadásokat. A mérkőzés legnagyobb helyzetét az utolsó percben Sergio Pellissier hagyta ki, tíz méterről ziccerben jócskán a kapu fölé lőtt.

Az egy ponttal a Chievo járt jobban, már biztosan nem esik ki, míg a fővárosiak nem tudtak közelebb lopózni a BL-ért küzdő négyeshez, Luis Enrique együttesének az Európa Ligára sincs sok esélye.

Serie A, 36. forduló:
Chievo-AS Roma 0-0
 
Később:
Napoli-Palermo 20:45
Szerdán:
Catania-Bologna 20:45
Cesena-Udinese 20:45
Fiorentina-Novara 20:45
Genoa-Cagliari 20:45
Juventus-Lecce 20:45
Lazio-Siena 20:45
Milan-Atalanta 20:45
Parma-Internazionale 20:45