Premier League

A leukémiás Petrov lett a Villánál a szezon legjobb játékosa

Az Aston Villa csapatkapitányát, a bolgár Sztilijan Patrovot választották az Év játékosának a klubnál. A játékos 30 mérkőzésen játszott a csapatban ebben a szezonban, de március 30-án felfüggesztette karrierjét, mivel akut leukémiát diagnosztizáltak a szervezetében.

Petrov betegségére azt követően derült fény, hogy Fabrice Muamba, a Bolton játékosa szívmegállást szenvedett márciusban, és az Aston Villa játékosait tüzetes orvosi vizsgálatoknak vetették alá. A bolgár játékos azonnal felfüggesztette karrierjét, és megkezdte a gyógykezelést. Emiatt a klub díjátadó ceremóniáján sem tudott ott lenni, videoüzenetben mondott köszönetet.

Sztilijan Petrov köszönti a nézőket az Aston Villa Premier League-mérkőzésén, miután leukémiát diagnosztizáltak nála 2012-ben.

"Sajnálom, hogy nem lehetek veletek, de van egy kis dolgom, harcolnom kell" - kezdte üzenetét Petrov. "Remélem, hogy nem az állapotom miatt kaptam az elismerést, de én is azt hiszem, hogy egész jó szezonom volt. Szerintem mind megérdemeltük volna a díjat, mert mind keményen dolgoztunk az egész szezonban."

A szurkolók Stephen Irelandet választották a legjobbnak, a legjobb fiatal játékos pedig az újonc Andreas Weinmann lett.