Profi boksz

A 47 éves Hopkins nem vonul vissza, újabb címmeccsre készül

Bár szombaton pontozásos vereséget szenvedett Chad Dawsontól a Boksz Világtanács (WBC) félnehézsúlyú világbajnoki címmérkőzésén, a 47 esztendős Bernard Hopkins nem akar visszavonulni, inkább újra bajnoki címre tör.

Hopkins a pontozók többségi döntése alapján veszítette el vb-címét szombaton Atlantic Cityben, de bár sokan már a mérkőzés előtt úgy tudták, hogy visszavonulhat, ő nem akarja ezzel a vereséggel befejezni a pályafutását. Ehelyett nyáron újabb vb-címmeccsen lépne ringbe, méghozzá a Boksz Világszervezet (WBO) övét birtokló Nathan Cleverly ellen.

Bernard Hopkins a Chad Dawson elleni mérkőzése előtt 2012-ben.

"Szombaton keményen küzdöttem, és úgy érzem, szorosabb volt a meccs, mint azt két pontozó látta" - értékelte saját teljesítményét a Hóhér becenévre hallgató öklöző. "Lehet, hogy öregebb vagyok, de nem érzem, hogy gyengült volna a teljesítményem.Imádok küzdeni és még mindig olyan szinten vagyok, hogy a sportágban senki nem akadályozhatja meg, hogy győzelemre törjek."

Hopkins tervezett ellenfele szintén szívesen kiállna a nagy öreg ellen, főleg azután, hogy a múlt hétvégén törölni kellett a mérkőzését Robin Krasniqi ellen egy vírusos megbetegedés miatt.