Átigazolás

Podolski az Arsenalhoz igazolt - hivatalos

  • VNA

Hétfőn eldőlt, hogy Lukas Podolski elhagyja a Köln csapatát, és a korábbi híreknek megfelelően Angliába, az Arsenalhoz igazol. A hírt mindkét klub megerősítette.

Jó néhány hónapja húzódik már a német válogatott játékos, Lukas Podolski átigazolási ügye, hétfőn viszont eldőlt, hogy a következő szezont Angliában, az Arsenal csapatában kezdi meg. "Az új csapat és az új környezet megadja nekem a lehetőséget arra, hogy nemzetközi szinten is jegyzett eredményeket érjek el. Mostani döntésem nem a Köln ellen szól, hiszen remekül éreztem magam itt, de szeretném a sportolói pályafutásomat még jobban kihasználni. Nem volt könnyű a döntés, hiszen a város, a csapat és a szurkolók is nagyon közel állnak a szívemhez, Köln mindig is a szívem csücske marad" - mondta Podolski, akinek 2013-ig érvényes szerződése volt a kölni csapatnál.

Lukas Podolski eldöntötte, hogy Angliában folytatja a pályafutását - Fotó: AFP

A 26 éves, a Bundesligában a Köln színeiben már 2003-ban bemutatkozó támadóért a hírek szerint 13 millió eurót fizetett az Arsenal. Podolski egy rövid müncheni kitérő után 2009-ben tért vissza a kölniekhez, amelynek színeiben összesen 180 Bundesliga-mérkőzést játszott, és 86 gólt szerzett. Kölni karrierje legjobb szezonját éppen idén futja, hiszen jelenleg 18 góljával a negyedik helyet foglalja el a Bundesliga góllövőlistáján.