Szabadidősport

Nagy sikerrel zárult a Fighters'run akadályfutó verseny

  • MTI

Nagy sikerrel bonyolították le vasárnap a Békéscsaba melletti pósteleki erdőben a Royal Vodka Fighters'run elnevezésű akadályversenyt.

A versenyzők egyéniben és csapatban 7, illetve 14 km-en mérhették össze tudásukat a tűzzel, vízzel, sárral, iszappal, szalmabálákkal és betonfalakkal nehezített akadálypályán.

A szervezők hétfői tájékoztatása szerint a rövidebb távon a leggyorsabb időt a 18 éves, békéscsabai Dobra Viktor futotta, ő 30:56 perc alatt verekedte át magát a 14 akadályon, míg a nőknél a 35 esztendős Frankó Csilla volt a legjobb 37:59 perccel. A "király kategóriában", 14 km-en Pusztai Árpád diadalmaskodott 1:11:08 órás idővel, a hölgyeknél pedig Gyebnár Éva bizonyult a leggyorsabbnak.

A Fighters'run indulói között ott volt többek között Kovács Antal olimpiai és világbajnok cselgáncsozó, Zala György olimpiai bronzérmes kenus, valamint Kropkó Péter, 12-szeres magyar bajnok triatlonos is.

"Köszönetemet fejezem ki a versenyzőknek, a szponzoroknak, a médiának, a teljes rendezői gárdának, hogy segítettek egyik nagy álmom megvalósításában. Közép-Európában még soha nem hoztak tető alá hasonlót" — mondta boldogan Vozár Attila főszervező, a Bécs-Budapest szupermaraton korábbi háromszoros győztese.