Lovassport

Michael Jackson zenéjével tért vissza a világ legjobb díjlova - videó

  • VNA

Nyolchónapos kihagyás után sikeresen tért vissza a nemzetközi versenyekre a világ legjobb díjlova, Totilas, aki Thomas Rath-tal a nyergében a németországi Hagenben két viadalt is megnyert a hétvégén.

Parádés produkcióval tért vissza a nemzetközi mezőnybe Thomas Rath és világhírű lova, Totilas. A nyolc hónapos kihagyás után ismét együtt szereplő páros ráadásul újdonsággal is szolgált a díjlovaglás szerelmeseinek, hiszen új kűrjükhöz a korábbitól eltérő zenét választottak. A tavalyi évben a sztár-DJ Paul van Dyk kompozíciójára lovagló páros idén, az olimpiai szezonban a popkirály Michael Jackson számaiból készült zenei-mixet választotta. A versenyen idén először szereplő Totilas visszatérést korábban sérülések hátráltatták és ezért nem merték őt indítani versenyeken.

"Boldog vagyok, hogy időben készen lett a zene és így már most be tudtuk mutatni a programunkat" - örült Rath a hageni hétvége után. A világ legjobb díjlovagló lovának tartott Totilas kapcsán korábban írtunk a lehetséges tulajdonosváltásról, most azonban úgy tűnik, hogy minden marad a régiben, a "csodaló" ugyanis Rath-tal készülhet a londoni olimpiára.

A ló tulajdonosa a dúsgazdag üzletember, Paul Schockemöhle, aki két évvel ezelőtt szakértői becslések szerint hozzávetőlegesen 10 millió euróért vásárolta meg Totilast. Szakmai berkekben korábban sokan féltették a kivételes képességű lovat, aki a tavalyi rotterdami Eb-n (5. hely) nem találta meg az összhangot a lovasával, most viszont Hagenben szinte tökéletes produkciót mutattak be közösen.