Légiósaink

Megyeriék kupasikere és Vadócz-gólpassz a hét mérlege

Felemás hétvégén vannak túl az Európában légióskodó magyar labdarúgók. Gólnak nem örülhettünk, gólpasszt is csak egy játékos, Vadócz Krisztián jegyzett Hollandiában. Megyeri Balázs ugyanakkor a bajnoki cím után kupagyőzelmet ünnepelhetett a görög Olympiakosszal.

ANGLIA

A Bolton Wanderers, Bogdán Ádámmal a kapuban kedden nagyon fontos három pontot szerzett az Aston Villa vendégeként a 29. fordulóból elhalasztott bajnokin. Bogdánék a hétvégén ikszeltek Sunderlandben, és a 18. kiesőhelyen állnak, de egy meccsek többet játszanak közvetlen riválisaiknál.

Buzsáky Ákos a Queens Park Rangers kezdőcsapatának tagjaként 65 percet játszva élte át a Chelsea elleni rémálmot, az 1-6-os vereséget. A QPR a még utolsó bentmaradó helyen áll, de azonos a pontszáma a 18. Boltonnal, és megy még a Manchester Cityhez, ráadásul a Boltonnak eggyel több meccse van hátra.

A sérült Gera Zoltánt nélkülöző West Bromwich Albion Fülöp Mártonnal a cserepadon gól néküli döntetlent ért el az Aston Villa ellen.

A Liverpool tartalékcsapata kikapott a Newcasle United második csapatától (1-2). A Vörösöknél Gulácsi Péter őrizte a hálót, Adorján Krisztiánt a szünetben cserélték le.

NÉMETORSZÁG

Hajnal Tamás csapata, a Stuttgart kétgólos vereséget szenvedett a Bajnokok Ligája fináléjába jutott, tartalékos Bayern Münchentől. A középpályás végig a pályán volt. A svábok Európa Liga-indulása már biztos, csak az a kérdés, melyik körben kapcsolódnak be.

Szalai Ádám kezdőként végigjátszotta a mérkőzést a Hamburgban egy pontot szerző vendégeknél, csapattársa, Stieber Zoltán nem került be a keretbe.

A Bundesliga 2-ben 2-0-ra nyert idegenben az 1860 München az Eintracht Frankfurt otthonában - ezúttal Király Gábor nélkül, mivel a magyar kapus a kispadon kapott helyet. A Paderborn FSV Frankfurt elleni győzelmével ugyanakkor eldőlt, hogy Királyék már nem léphetnek előrébb a 6. helyről.

Lázok János csapata, az MSV Duisburg hazai pályán nyert az Erzgebirge Aue ellen, a magyar játékos nem került a keretbe.

OLASZORSZÁG

A másodosztályban a Brescia 2-1-re kikapott hazai pályán a Sassuolótól. Feczesin Róbert kezdőként 56 percet töltött a pályán, a helyére csereként beálló Federico Piovaccari szerezte 0-2 után a hazaiak egyetlen gólját. A Brescia, amelynek keretébe nem került be Vass Ádám, a 8. helyen áll a huszonkét csapatos olasz másodosztályban.

2-0-ás győzelmet aratott a Laczkó Zsolttal felálló Sampdoria, és ugyanennyire kapott ki a Filkor Attilát is szerepeltető Livorno a Serie B 37. fordulójában. Mindkét magyar játékos végig a pályán volt saját együttese mérkőzésén, Laczkóék a Barit győzték le, amelybe Simon Ádámot nem nevezték, Filkorék pedig az Ascoli otthonában szenvedtek vereséget.

SPANYOLORSZÁG

A spanyol bajnokság 36. fordulójában a kiesés elöl menekülő Real Zaragoza 2-0-ra legyőzte az Európa Liga-döntős Athletic Bilbaót. A hazai csapatba Manolo Jimenez vezetőedző Pintér Ádámot ezúttal csak a 82. percben küldte csatasorba.

HOLLANDIA

Döntetlennel végződött a magyar rangadó, a NEC Nijmegen 1-1-es döntetlent játszott hazai pályán a RKC Waalwijk csapatával. A hazaiaknál ezúttal is végig a pályán volt Babos Gábor, Szélesi Zoltán és Vadócz Krisztián is, míg a vendégeknél Németh Krisztiánt a 83. percben cserélték le. A NEC találatánál Vadócz adta a gólpasszt.

Vadócz asszisztja 01:47-től

BELGIUM

A belga bajnokság rájátszásának 6. fordulójában a listavezető Anderlecht 4-0-ra győzött a címvédő Genk otthonában. A hazaiak kapuját Köteles László védte, míg Tőzsér Dániel a szünetben csereként lépett pályára, a vendégek részéről Juhász Roland végigjátszotta az összecsapást. A Jupiler League tabelláját jelenleg 45 ponttal vezeti az Anderlecht a 38 ponttal második Club Brugge és a 37 pontos Gent előtt, a Genk a negyedik.

A hatodik helyen álló Kortrijk 2-0-ra kikapott a Standard Liége vendégeként, Czvitkovics Péterrel a padon.

OROSZORSZÁG

Magabiztosan nyert a rosszul játszó Dinamo Moszkva ellen a Premjer Liga rájátszásának 11. fordulójában, és így behozhatatlan előnyre tett szert a második helyezett fővárosi együttes előtt a Zenit Szentpétervár.

Huszti Szabolcs nem került be a Zenit keretébe, Dzsudzsák Balázs viszont kezdőként 63 percig ott volt a Dinamóban a pályán.

GÖRÖGORSZÁG

A bajnok Olympiakosz hosszabbításban legyőzte az Atromitoszt, így a kupagyőzelmet is megszerezte. A pireusziak kapuját a szombat esti fináléban Megyeri Balázs védte.

Megyeriék dupláztak Görögországban

EGYÉB BAJNOKSÁGOK

Az Eliteserien aktuális fordulójának zárómérkőzésén Korcsmár Zsolt együttese, a Brann hazai pályán 2-1-re kikapott a Valerengától. A válogatott védő végigjátszotta a találkozót. A Brann a 14. helyen áll a 16 csapatos bajnokságban, idén egy győzelem mellettt ötször kikapott. Kovács Péter az 57. percben állt be a Strömsgodsetbe, amely 1-0-ra nyert a Lilleström pályáján, és továbbra is vezeti a tabellát.

A Sion Vanczák Vilmossal a soraiban 1-1-es döntetlent ért el a Thun otthonában a svájci labdarúgó-bajnokság 31. fordulójában.

Legyőzte hazai pályán a Bursasport az Eskisehirspor a török bajnokság rájátszásának Európa Liga-selejtezőért küzdő csoportjában. Elek Ákos, a győztes együttes magyar középpályása a cserék közül nézte végig a meccset.

Koman Vladimirrel a soraiban 1-0-s vereséget szenvedett a Monaco a Clermont csapatától a francia másodosztály 34. fordulójában. A február óta első vereségét elszenvedő Monaco a 11. helyen áll a 20 csapatos francia másodosztályban, nyolc ponttal lemaradva a harmadik, feljutó helyen álló Troyes-tól négy körrel a bajnokság vége előtt.

Az osztrák Bundesligában a címvédő Sturm Graz 2-1-re verte a Kapfenberger SV-t. Szabics Imre a 82. percben állt be a győztes együttesbe. Waltner Róbert nem került a hazai pályán kikapó Mattersburg keretébe. A Wacker Inbsbruck Sáfár Szabolccsal a kapujában 3-0-ás vereséget szenvedett Bécsben, az Austria Wientől.