Vodafone Belvárosi Nagydíj

Kedden érkezik Budapestre Button

  • MTI

Kedden érkezik Budapestre Jenson Button, a Forma-1-es McLaren brit pilótája, aki a Vodafone Belvárosi Nagydíj keretein belül, az MTVA kamerái és mikrofonjai előtt száguld végig a Bajcsy-Zsilinszky úton és az Alkotmány utcában kiépített versenypályán.

A szervezők tájékoztatása szerint a 2009-es F1-es világbajnok 14 órakor, nem sokkal 15 óra után, valamint 16 óra körül teljesíti a belvárosban, a Bazilika és a Parlament között kialakított, 1,6 km hosszú pályát. 

A keddig tartó Vodafone Kezdj El Valami Újat Hétvége közel 40 órányi ingyenes programot kínált-kínál a látogatóknak, akik Button mellett többek között Michelisz Norberttel és Wéber Gáborral, a túraautó-világbajnokság két magyar pilótájával, Talmácsi Gábor világbajnok motorversenyzővel, valamint a Dakar-ralin rendszeresen résztvevő Szalay Balázzsal is találkozhattak-találkozhatnak. Az Erzsébet téri Design Terminálnál kialakították a "Hungaroring boxutcát", s ezen a területen számos versenyautót és motorkerékpárt állítottak ki.

A keddi eseményt 14 és 17 óra között az m1 és az MR1-Kossuth Rádió élőben közvetíti a Szujó Zoltán-Mezei Dániel páros révén, az m1 stúdiójában pedig Petrovics-Mérei Andrea fogadja beszélgetőpartnereit. Button az egyes futamokon tapasztalt benyomásairól Szujó Zoltánnal beszélget majd a helyszínen. A Forma-1-es közvetítések jogát az idei szezontól elnyerő Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) a négynapos rendezvény utolsó napjára saját kihelyezett programokkal is készül. Délelőtt tíz órától fél kettőig a gyermekeket, családokat várják a Kossuth térre, a legifjabbak 11 és 18 óra között interaktív gokart bemutató részesei is lehetnek.

A rendezvény különleges programjain bárki részt vehet, a legügyesebbeknek, illetve a legeredményesebbeknek személyesen Button adja majd át a díjakat. Az esemény egyik legvonzóbb látványossága a Parlament épülete előtt felfüggesztett McLaren Forma-1-es autó lesz.