Képgaléria

A Schalke megadta azt Raúlnak, amit a Real nem

Szombaton utolsó mérkőzésén szerelt a Veltins Arénában Raúl, a Schalke 04 spanyol gólvágója. A Hertha elleni 4-0-ás diadal alkalmával a csatár is gólt szerzett, majd a mérkőzés után látványos ünnepséggel búcsúztatták a szezon végén távozó játékost.

A 34 éves csatár öt gyermekével ünnepelt, társai sorfalat álltak neki, a klubvezetőség visszavonultatta mezét. Pedig csak két évet töltött Gelsenkirchenben, de imádták a szurkolók, mivel nagy szerepe volt abban, hogy tavaly a Német Kupa elhódítása mellett BL-elődöntősök voltak a Királykékek. A következő szezonban ismét a Bajnokok Ligájában indulhat a gárda - a Hertha elleni diadallal megszerezte a bronzérmet a Bundesligában a Schalke -, de már Raúl nélkül.

Természetesen a spanyol sajtó is foglalkozott Raúllal, az például As megjegyezte, hogy 2010-ben közel sem kapott ekkora ünneplést Raúl a Bernabéuban, noha 17 év, 741 mérkőzés és 323 gól után megérdemelte volna...

A támadó másfél hete jelentette be, hogy családja érdekeit előtérbe helyezve egy kevésbé megterhelő bajnokságban folytatja karrierjét.

Raúl búcsúztatója a Veltins Arénában