Serie A

Négy gólt rúgott a Juventus és a Milan is

Az olasz bajnokság 35. fordulójában az élen álló csapatok közül egyaránt nyerni tudott a Juventus és a Milan is, mindkét sztárcsapat négy alkalommal rezgette meg az ellenfele hálóját. Az Inter nagy nehézségek árán tudta csak legyőzni a sereghajtó Cesenát.

Vucsinics duplázot

Novara - Juventus

Számos magabiztosan megnyert rangadó után a Cesena ellen csak 1-0-ra diadalmaskodó listavezetőnek az újonc Novara vendégeként kellett folytatnia menetelését, de a lefújás után egyértelmű volt, hogy ez nem okozott gondot a torinói gárdának.

Antonio Conte alakulata már a 16. percben megszerezte a vezetést, amikor is Pirlo bal oldali szabadrúgása után Mirko Vucsinics perdített a hazaiak kapujába (0-1). A montenegrói támadó kiváló formában futballozott az elmúlt hetekben, de úgy tűnik a lendülete kitarthat a szezon végéig is. Még az első félidő vége előtt Giaccherini beadása után a Cesena ellen első juvés gólját megszerző Borriello bevetődve fejelt közvetlen közelről a kapuba (0-2), így a szünetben aligha emelte fel a hangját Conte.

A fordulás után öt perc sem kellett a zebramezeseknek az újabb találat megszerzéséhez: Vucsinics ziccerénél ugyan Fontana kapus még bravúrral védeni tudott, de a kipattanót kapásból visszaküldő Vidal ellen már ő is tehetetlennek bizonyult (0-3). A Juventus már többször bizonyította a szezon során, hogy nem áll vissza védekezni a magabiztos előny birtokában sem, így a 64. percben Giaccherini beadásszerű lövése után Vucsinics második góljával már 4-0-ra vezetett. A hátralévő  időben már nem sok mindent történt, sikerükkel a torinóiak őrzik hárompontos előnyüket a címvédő Milannal szemben.

Siena - Milan

Meglehetősen kedvtelennek tűntek a vendég piros-feketék a találkozó első 20 percében, ha a Siena valamivel bátrabban futballozott volna, akár meg is lephette volna Ibrahimovicékat. Allegri ezúttal a kezdőben szavazatott bizalmat Cassanónak is, aki a 26. percben góllal hálálta meg a bizalmat: Brkic kapus hatalmas hibája után az olasz támadónak nagyon könnyű dolga volt (0-1). Szinte a semmiből került fórba a Milan, ráadásul három perccel később Zlatan Ibrahimovic is villant: a svéd csatár 14 méterről hihetetlen erővel bombázott a léc alá (0-2).

A fordulás után a Milan rutinosan eljátszadozgatott ellenfelével, de a nagy nyugalmra kis híján ráfáztak: a 83. percben a csereként beálló Bogdani szépített közvetlen közelről (1-2). Hiába volt ezekben a percekben keresnivalója a Sienának, a Milan megrázta magát és a hajrában kiütésessé tette a sikert. A 90. percben Nocerino csinálta meg magának a helyzetet, majd lőtt gyönyörűen a hosszú felsőbe (1-3), majd nem sokkal később Ibrahimovic értékesített egy védelmi hibát - beállítva ezzel a 4-1-es végeredményt.

A többi mérkőzésen

Az Inter gólnélküli első félidőt követően végül 2-1-re legyőzte hazai pályán a Cesenát, noha a vendégek az 57. percben előnybe kerültek. Az Atalanta 2-0-ra verte a Fiorentinát, míg a Lecce odahaza maradt alul a Parmával szemben.

Serie A
35. forduló
Atalanta-Fiorentina 2-0 (1-0)
gól: Denis (11.), Bonaventura (51.)
Internazionale-Cesena 2-1 (0-0)
gól: Obi (59.), Zarate (72.), illetve Ceccarelli (57.)
Lecce-Parma 1-2 (0-0)
gól: Tomovic (83.), illetve Giovinco (67.), Paletta (78.)
piros lap: Esposito (91., Lecce)
Novara-Juventus 0-4 (0-2)
gól: Vucinic (16., 64.), Borriello (40.), Vidal (50.)
Siena-AC Milan 1-4 (0-2)
gól: Bogdani (83.), illetve Cassano (26.), Ibrahimovic (29., 94.), Nocerino (90.)
Korábban:
Bologna-Genoa 3-2 (2-0)
gól: Portanova (24.), Ramirez (38.), Garics (67.), illetve Palacio (59.), Jorquera (77.)