Serie A

Sok helyzet az egyik, bombagólok a másik oldalon, döntetlen a Roma-Napolin

Hiába volt szinte végig nagy fölényben a Roma a Napoli ellen a Serie A 35. fordulójának szombat esti rangadóján, nem használta ki helyzeteit, a déliek pedig két remek góllal elvittek egy pontot a Stadio Olimpicóból.

A Fiorentina elleni szerdai vereség után a Roma óriási lendülettel indult előre, és voltak is helyzetei. Marquinho, Borini és Totti is aktívak voltak, de De Sanctis állta a sarat akkor is, amikor a védői elméláztak.

A legnagyobb helyzet Gago előtt adódott, amikor a 27. percben a Napoli kapusa Totti távoli lövését rossz helyre ütötte, az argentin azonban a kapu torkából mellé tudott passzolni.

A vezetést így is megszerezték a Farkasok, miután Rosi Tottival kényszerítőzött a jobb szélen, majd középre adott az alapvonal közeléből, ott pedig berobbant Marquinho és a léc alá lőtt. (1-0)

Eközben a Napoli csak néhány kontrát tudott vezetni, illetve szögletekből teremtettek némi veszélyt, és egy sarokrúgás után ki is egyenlítettek. Zuniga kapta meg a labdát a tizenhatos sarkánál, és mivel nem léptek ki rá, nagy gólt lőtt a kapu bal felső sarkába. (1-1)

Edinson Cavani és Rodrigo Taddei küzdenek a Roma-Napoli mérkőzésen a Serie A-ban 2012-ben.

A vendégek találata után is a hazaiak voltak fölényben, de inkább a Napoli adta át nekik a területet, amit a kapu előtt viszont jól szűkített, és a jó védekezésből veszélyes kontrákat vezetett. Egy ilyenből meg is született az újabb gól, Pandev passza után Cavani cselezte magát lövőhelyzetbe, és a tizenhatos előteréből ő is a bal felsőbe tekert. (1-2)

A Roma próbálkozott az utolsó húsz percben is, de nem tudott igazán rést találni a védelmen. Egészen a 88. percig, amikor Tallo a bal szélen cselezgetett, majd középre ívelt, ott pedig Simplicio vágta a hálóba a labdát. (2-2)

A középpályás érdekes gólörömöt választott, felment a nézőtérre a családját köszönteni, természetesen sárgát kapott érte. Ezen kívül nem történt sok érdekesség a hátralévő percekben, így döntetlen lett a vége, amivel egyik csapat sem tűnt igazán elégedettnek.

A Napoli nem tudta megelőzni, csak utolérte pontszámban a vasárnap játszó Laziót, a Roma pedig maradt a hetedik, egy ponttal az Inter mögött.

Serie A
35. forduló
Roma-Napoli 2-2 (1-0)
gólszerzők: Marquinho (41.), Simplicio (88.), illetve Zuniga (49.), Cavani (67.)