Férfi kézilabda

Nincs már magyar a Bajnokok Ligája mezőnyében

A férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőinek visszavágóján a címvédő Barcelona ugyan három góllal legyőzte a dán Fc Köbenhavn együttesést, mivel az első találkozón hatgólos vereséget szenvedett, elbúcsúzott az elitligától. Milorad Krivokapics alakulata ugyan közel állt a bravúrhoz, végül alulmaradt az Atlético Madrid ellen.

A címvédő Barcelonára nem kis erőpróba várt a dán AG Köbenhavn ellen, mivel az odavágón Nagy Lászlóék 29-23-as vereséget szenvedtek.

Ennek ellenére a katalánok bíztak a továbbjutásban, amelyre elsősorban a Montpellier ellen aratott 16 gólos győzelmükből merítettek erőt. A közel 7000 néző előtt megvívott találkozón jobban is kezdtek a hazaiak, de az északi alakulat tartotta a lépést vendéglátójával, így a szünetre egyenlő állás mentek a feleke. A második félidő első felében a dánok játszottak jobban, Sigurdsson és Mikkel Hansen vezérletével a vezetést is sikerült átvenniük. A hajrára azonban megrázta magát a Barcelona, amelyben ekkor Rutenka villogott, és ugyan többször is módja volt rá, hogy öt góllal vezessen, ez végül nem jött össze. A vége 36-33 lett, ami azt jelenti, hogy a címvédő búcsúzni kényszerül a BL-től.

A nap másik találkozóján az MKB Veszprémmel azonos csoportban szereplő Atlético Madrid fogadta a szlovén Cimos Kopert. Az első felvonást meglepetésre 26-23-ra a Milorad Krivokapicsot is a soraiban tudó koperiek nyerték, de ezzel együtt is a spanyol gárda számított a továbbjutás esélyesének.

A madridi meccs első félidejében Talent Dusebajev legénysége képtelen volt meglépni ellenfelétől, így a szünetben még mindig kiesésre állt a végső győzelemre is esélyesnek tartott spanyol gárda. A szlovének ellenállása csak a második játékrész második felében tört meg, de onnantól nem volt számukra visszaút.

Bajnokok Ligája
negyeddöntők, 2. mérkőzés
BARCELONA (spanyol) - AG KÖBENHAVN (dán) 36-33 (17-17)
Barcelona, játékvezetők: Lazaar, Reveret (franciák)
Továbbjutott: az AG Köbenhavn 62-59-es összesítéssel.
Atlético Madrid (spanyol)  - Cimos Koper (szlovén) 31-24 (14-13)
Madrid, játékvezetők: Buy, Pichon (franciák)
Továbbjutott: az Atlético Madrid 54-50-es összesítéssel.