Spanyol foci

Megértem Guardiolát - Del Bosque

Távozik posztjáról Josep Guardiola, az FC Barcelona labdarúgócsapatának vezetőedzője. Helyét eddigi segítője, Tito Vilanova veszi át. A 41 éves szakember pénteken jelentette be, hogy nem hosszabbítja meg a szezon végén lejáró szerződését. Kollégája, Vicente Del Bosque spanyol szövetségi kapitány nem kérdőjelezi meg döntését.

Távozik posztjáról Pep Guardiola, a Barcelona vezetőedzője. A spanyol szövetségi kapitány nem kérdőjelezi meg döntését.

"Pep ízig-vérig barcelonai emberként hozta meg a döntését, amit tiszteletben kell tartani. Ő úgy gondolja, ez a lépés a legmegfelelőbb neki és a Barcának. Megértem őt, és a legjobbakat kívánom neki" - nyilatkozta a kapitány.

Guardiola helyét eddigi aszisztense, Tito Vilanova veszi át, Del Bosque ezt nem kívánta kommentálni. "Én nem veszek részt a klub döntéshozatalában, ez nem rám tartozik."

A szövetségi kapitány a két spanyol gigász, a Real Madrid és a Barcelona BL-kieséséről is beszélt. "Bárcsak mindkét csapat bejutott volna a döntőbe. Megérdemelték volna."

A Realt a Bayern München, a Barcát a Chelsea búcsúztatta az elődöntőben, a Kékek mindent eldöntő gólját Fernando Torres szerezte, akinek közel sem biztos szereplése a Európa Bajnokságon. "Még van időm átértékelni a helyzetét és meghoznom a döntést" - fogalmazott a tréner.