Premjer Liga

Huszti nélkül nyert Dzsudzsákék ellen és bajnok a Zenit

Magabiztosan nyert a rosszul játszó Dinamo Moszkva ellen a Premjer Liga rájátszásának 11. fordulójában, és így behozhatatlan előnyre tett szert a második helyezett fővárosi együttes előtt a Zenit Szentpétervár.

Huszti Szabolcs nem került be a Zenit keretébe, Dzsudzsák Balázs viszont ott volt a Dinamóban a pályán. A szentpéterváriaknak már egy pont is elég lett volna a mérkőzésen, hogy bebiztosítsák a bajnoki címüket, de rögtön támadólag léptek fel, egyértelműen győzelemre hajtottak.

A 29. percben Sirokov révén meg is szerezték a vezetést (1-0), majd a 35. percben Dzsudzsák mellett került a földre Bisztrov, és a játékvezető tizenegyest ítélt - véleményesen. Mindenesetre Kerzsakov belőtte a büntetőt, így 2-0-ra vezetett a Zenit.

Sikerült azonban a szünet előtt szépíteni a moszkvaiaknak, a 43. percben Epureanu egy szögletnél érkezett remekül, és a kapuba fejelt. (2-1)

A szünet után nem tudott lendületbe kerülni a Dinamo, a Zenit uralta az első tíz percet, amikor azonban Zirjanov egy durva belépőért megkapta a második sárgáját.

Hiába lettek azonban eggyel kevesebben, a hazaiak egy ideig mezőnyben még könnyedén partnerei voltak a vendégeknek. Idővel aztán kijött az emberelőny, a 62. perctől Dzsudzsák nélkül küzdő Dinamo be tudta szorítani a Zenitet, de kevés helyzetet tudott kialakítani, többnyire vontatottan, ötlettelenül játszott. Malafejevnek nem kellett sokat védenie.

A szentpéterváriak így könnyedén megtartották előnyüket, és a győzelmükkel 15 pontra növelték előnyüket aktuális ellenfelükkel és a CSZKA Moszkvával szemben, így három körrel a bajnokság vége előtt már biztos, hogy az első helyen végeznek.

Premjer Liga
rájátszás, 11. forduló
Zenit Szentpétervár-Dinamo Moszkva 2-1 (2-1)
gólszerzők: Sirokov (29.), Kerzsakov (35. - büntetőből), illetve Epureanu (43.)
kiállítva: Zirjanov (56.)