Bukaresti tenisztorna

Balázs Attila menetelése véget ért az elődöntőben

Balázs Attila búcsúzott a 398 250 euró összdíjazású bukaresti tenisztornától, miután a szombati elődöntőben 1 óra 9 perc alatt két szettben vereséget szenvedett az olasz Fabio Fogninitől. A 23 éves magyar teniszező személyében nyolc év után játszhatott először magyar férfi teniszező ATP-torna főtábláján, ahol sorozatban három TOP 100-as játékost győzött le, és szerzett szép pillanatokat a sportág rajongóinak.

Az újabb bravúr elmaradt, de így is jóval az elváráson felül teljesített Balázs.

A teniszszövetség beszámolója szerint az első bréket az olasz játékos mutatta be 1-1-nél, majd egy nagyon nehéz gémben (Balázs 0-40-ről állt fel és három bréklabdja is volt) hozta adogatását (1-3), a magyar viszont egy sima szervagémmel tartotta a lépést (2-3).

Fognini újra nehezen hozta adogatását (2-4), az adogatógémek megnyerésében a tornán vezető (42-ből 38-at hozott) Balázs azonban szintén bajba került, de 0-30-ről is fel tudott állni (3-4), a brék azonban nem sikerült a következő szoros gémben sem (3-5).

Balázsnak a szettben maradásért kellett adogatnia tehát, amikor a második számú olasz teniszező bréklabdához jutott, amit sajnos ki is használt és 6-3-ra megnyerte a szettet.

Nem kellett azonban félteni a 450. helyen jegyzett magyart, aki tegnap Malisse ellen is visszajött, most azonban még mélyebbről kellett volna megtennie, a második sjátszmában ugyanis az idei első elődöntőjét játszó olasz hamar brékelőnyt harcolt ki és 0-3-ra elhúzott.

Előnyét sajnos 1-4-nél tovább növelte, elvette ellenfele adogatását és kiszerválta a meccset 6:3 6:1-re, ezzel ő lett az 1. kiemelt francia Gilles Simon ellenfele a döntőben.

Balázs Attilának nincs oka szomorúságra, a magyar férfi tenisz utóbbi 30 évének egyik legjobb eredményét produkálta. Emellett a megszerzett 90 ponttal a világranglista 270. hely környékére lép előre.

Eredmény, elődöntő:
Fognini (olasz)-Balázs A. (magyar) 6:3, 6:1
Simon (francia, 1.)-Bachinger (német)