London 2012

Szülni fog, így nem mehet az olimpiára a britek egyik legjobb focistája

  • VNA

A brit női labdarúgó válogatott nehéz helyzetbe került, hiszen egyik legjobbja, Fay White kisbabát vár, így nem lehet ott az olimpián.

Fay White, brit női labdarúgó

Örömteli, de egyben szomorú híreket kaptak a brit női labdarúgó-válogatott vezetői. A hazai rendezésű olimpia közeledtével ugyanis egyik legjobbjuk, a csapatkapitány Fay White terhes lett, így nem lehet ott a nyári játékokon. A 34 esztendős játékos elmondása szerint nagyon sajnálja, hogy ki kell hagynia az olimpiát, és egyben azt is valószínűsíti, hogy többé nem fog pályára lépni az angol válogatott színeiben.

"Októberre várom az első gyermekemet. Már beszéltem az edzővel, Hope Powell-el, akinek elmondtam, hogy ne számítson rám" - mondta az Arsenal védője, aki 90 válogatottbeli fellépésével a kilencedik az angol rangsorban. White 1997-ben mutatkozott be a nemzetközi porondon, a csapattal együtt pedig négy nagy tornán, két Európa-bajnokságon és két világbajnokságon szerepelt. Az éppen térdsérülése után lábadozó White egyelőre nem tudja, hogy a szülés után folytatja-e nemzetközi karrierjét, de nagy az esélye annak, hogy többet nem láthatjuk őt a pályán szerepelni.