NB I

Könnyedén nyert a Paks a Honvéd ellen

Magabiztosan, 2-1-re verte a Paks a Honvédet az OTP Bank Liga 26. fordulójának nyitómérkőzésén. Ugyan a második félidő elején még egyenlíteni tudtak a vendégek, a Paks ezután ismét megszerezte a vezetést, amelyet már nem engedett ki a kezéből.

Paks-Honvéd pillanatképA mérkőzés gyors iramban kezdődött, mindkét csapat a támadásokra fektette a hangsúlyt, ám rengeteg olyan akció volt, amely pontatlanság miatt ért véget.
Az első valamirevaló helyzetet a hazaiak alakították ki, amikor az 5. percben Hrepka remekül passzolt a jobb oldalról a középen álló Bödéhez, aki rögtön tüzelt, ám a megpattanó lövés nem okozott gondot Kemenesnek.

A 26. percben ismét Böde került helyzetbe, aki egyedül vezette fel a labdát, és mivel különösebben nem zavarták, 25-26 méterről eleresztett egy nagy erejű lövést, ami utat talált a kapuba (1-0).

A vendégek az első félidőben a kaput sem találták el, így nem csoda, hogy ilyen kevés helyzetet jegyezhettünk fel az első játékrészben.

A második félidő elején aztán rögtön gólig jutott a Honvéd, Délczeg bal oldali lefordulását követően középre adott, Horváth Adrián pedig négy méterről befejelte a labdát (1-1).

Az egyenlítés után a Paks ismét nagy offenzívába kezdett, amelynek végül a 70. percben lett meg az eredménye. Egy bal oldali támadást követően Szabó János beadásából a csereként beállt Kiss fejelhetett teljesen tisztán, így Kemenesnek esélye sem volt (2-1).

Csodák-csodájára a hazaiak kapusának, Csernyánszkinak csupán a 80. percben akadt először dolga (a gól kivételével), amikor Délczeg lőhetett 17 méterről, ám a portás a helyén volt.

A 81. percben a paksiak eldönthették volna a meccs sorsát, hiszen egy Honvéd labdavesztést követően a bal szélen Sifter iramodott meg, majd Botis mellett tolta el a labdát, ám a kimozduló Kemenes jól zárta a szöget.

A 90. percben még adódott egy nagy lehetőség a Honvéd előtt, egy pontrúgást követően Johnson fejelhetett volna, ám nem találta el a labdát.

A Paks végül megérdemelten nyerte meg a 26. forduló nyitómeccsét, így tapad az ötödik helyen álló Kecskemétre.

OTP Bank Liga 26. forduló
Paks-Honvéd 2-1 (1-0)
Paks, Városi Sporttelep, 3000 néző. Vezette: Berke
Gólszerzők: Böde (26.), Kiss T. (70.), ill. Horváth A. (49.)
Paks: Csernyánszki, Hefler, Éger, Fiola, Szabó J., Bartha, Sifter, Szatmári L. (Magasföldi 58.), Vayer (Kiss T. 58.), Böde, Hrepka (Eppel 88.).
Honvéd: Kemenes, Lovric, Botis, Debreceni, Hajdú N., Horváth Á., Ivancsics (Hadzic 73.), Faggyas (Vernes 54. (Bozsovics 85.)), Johnson, Vécsei, Délczeg .