Kosárlabda

Hanga Ádám palánkot tört, majd 7 pontot dobott a Real Madridnak - videó

  • MTI

A Manresát erősítő Hanga Ádám 7 pontot szerzett a vendég Real Madrid ellen a spanyol kosárlabda-bajnokság csütörtöki játéknapján.

A válogatott magyar légiós - akit a tavalyi NBA-amatőrbörzén kiválasztott a San Antonio Spurs - a liga honlapja szerint 14 perc alatt két lepattanót is szedett a mérkőzésen, amelyet a Manresa 96-93-ra elvesztett a tabella második helyezettjével szemben.

"Többször kialakult nagyobb különbség a tegnapi meccsen, de mindig sikerült visszakapaszkodnunk" - nyilatkozta az MTI-nek Hanga. "Nagyon közel voltunk a bravúrhoz a Real Madrid ellen. Látványos meccs volt, sok zsákolással és remek külső dobásokkal mindkét oldalon. Az eredeti kezdés 21:45 óra volt, de az utolsó percekben a bemelegítésnél az egyik zsákolásomnál eltört a palánk. Fél 11 után kezdtük a meccset, és ennek köszönhetően jóval éjfél után végeztünk. Soha ilyen későn még nem játszottam karrierem folyamán. Ismét kezdőként léptem pályára, az edzőnk sokat rotált, már ez első negyedben mindenkit pályára küldött. A magyar szövetségi kapitány, Rátgéber László és segédedzője, Sabáli Balázs a helyszínen tekintette meg a mérkőzést. Kinn tartózkodásuk óta többször sikerült már beszélnünk a nyári programról. Jó volt személyesen találkozni velük itt Manresában, örülök, hogy meglátogattak."

A mérkőzés összefoglalója:

A Lagun Aróban légióskodó és ugyancsak válogatott Lóránt Péter 17 perc alatt 6 pontot szerzett a Fuenlabrada ellen 71-63-ra elvesztett  találkozón. A Manresa jelenleg a 10., a Lagun Aro pedig a 8. helyen áll a 18 csapatos spanyol bajnokságban, amely Európa legerősebb pontvadászatának számít.