Barcelona

Guardiola bejelentette távozását játékosainak

Egybehangzó sajtóértesülések szerint Pep Guardiola a szezon végén elhagyja a Barcelonát, a péntek délelőtti edzésen közölte a játékosokkal döntését.

Josep Guardiola, a Barcelona vezetőedzője bejelenti  a klubtól való távozását

"Srácok, elhagyom a Barcát" - a Marca szerint Guardiola ezekkel a szavakkal közölte csapatával távozását.

Guardiola még a mai nap folyamán sajtótájékoztató keretében nyilvánosságra hozza döntését. Egybehangzó hírek szerint Anglia felé veszi az irányt, míg utódjának négy szakembert tartanak esélyesnek, Marcelo Bielsát (Athletic Bilbao), André Villas-Boast, Laurent Blanc-t (francia válogatott) és Ernesto Valverdét (a szezon végén távozik a görög Olympiakosztól). Rajtuk kívül egyes helyeken a tavaly a B csapattól az AS Romához távozó Luis Enrique, és az eddigi másodedző, Tito Vilanova neve is felmerült.

A 41 éves szakember 2008 óta 13 különböző trófeát nyert a katalánokkal, köztük három bajnoki aranyérmet és két Bajnokok Ligája-elsőséget. 14. serlegével búcsúzhat, amennyiben a Barcelona legyőzi az Athletic Bilbaót a Király Kupa-döntőjében.

A gránátvörös-kékek kedden címvédőként kiestek a BL-elődöntőjében a Chelsea-vel szemben, a bajnokságban pedig hét pont a hátrányuk a Real Madrid mögött, de a spanyol Király Kupát még megnyerhetik. A hírek szerint a BL-búcsú adta meg a végső lökést az edzőnek a búcsúra. Guardiola mindig is csak egyéves szerződést kötött a klubbal, de ezt eddig minden évben január-február környékén meghosszabbította, a mostani huzavona már sejtette, hogy változás várható a Camp Nouban. Pedig a Barca vezetősége mindent megpróbált, Sandro Rosell elnök kitöltetlen csekkel akarta maradásra bírni, és korlátlan hatalmat ajánlott neki stábja megválasztásában és a új labdarúgók leigazolásában.

A további részletekről természetesen folyamatosan beszámolunk Olvasóinknak!

  • Rayo Vallecano - Barcelona 2012-04-29 21:30:00