Kézilabda

Egyeztetnek a női kézilabdadöntők párhuzamos közvetítéséről

A Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) vezetése üdvözli a Digisport azon törekvését, hogy a csatorna – miként csütörtöki közleményében írja – a hazai tévénézők érdekeit helyezi előtérbe a közelgő európai kupadöntők (Győr – BL, FTC – KEK) kapcsán, és bíznak abban, hogy sikerül – mindenki számára elfogadható – érdemi lépéseket tenni a jelenlegi helyzet minél előbbi rendezésére, és ezáltal országos csatornán is láthatóak lesznek a mérkőzések.

A Győri ETO KC játékosai ünneplik a női kézilabda Bajnokok Ligája döntőbe jutást

Az MKSZ pénteki közleményéből kiderül, a DigiSport faxot juttatott el a Magyar Kézilabda Szövetségbe, amelyben a cég igazgatósága tájékoztatta az MKSZ-t arról, hogy a televíziós csatorna ajánlatot kért a Magyarországon szabadon fogható (országos) tv-csatornáktól a női BL- és KEK-döntő mérkőzéseinek párhuzamos közvetítésére. A DigiSport tájékoztatta a szövetséget arról is, hogy amennyiben megfelelő ajánlatot kap a csatornáktól, mindent megtesz annak érdekében, hogy a kézilabdabarátok országos adón is megtekinthessék a döntőket. 

A DigiSport faxának előzménye, hogy a Magyar Kézilabda Szövetség, valamint a BL-résztvevő magyar klubok levélben kérték az EHF-et, tegyen érdemi lépéseket annak érdekében, hogy a magyar érdekeltségű kézilabda BL-meccsek, így már a Győr májusi BL-döntője legyen látható olyan csatornán (is), amelynek országos a lefedettsége. Az EHF április 19-i válaszában közölte, hogy a DigiSport felveszi a kapcsolatot a szóba jöhető országos csatornákkal a BL-közvetítések kapcsán, ezt követte a DigiSport április 25-i faxüzenete. 

A szövetség és klubok kezdeményezése nyomán tehát úgy tűnik, reális esély mutatkozik a megegyezésre, persze ehhez arra van szükség, hogy a tárgyaló felek legalábbis hasonlóan értelmezzék a „megfelelő ajánlat” kifejezést. 

Az MKSZ és a BL-résztvevő magyar klubok által indított mozgalom már több mint tízezer követőnél tart a Facebook-on, ám továbbra is lehet csatlakozni a Lájkolj a BL-döntőért klubhoz!