Európa Liga

A résztvevő csapatok alig kapnak jegyet a döntőre

  • VNA

A fináléba jutott két spanyol csapat háza táján nem értik, az UEFA miért akarja kiszúrni a szemüket alig kilencezer jeggyel.

Finoman szólva is dühösek az Európa Liga döntőjébe jutó spanyol csapatok vezetői. Az elődöntők csütörtöki visszavágói után az Athletic Bilbao és az Atletico Madrid játékosai és elöljárói ugyan a továbbjutás után alaposan kibulizhatták magukat, a pénteki ébredés ugyanakkor némiképp fejbe vágta őket. Kiderült ugyanis, hogy az UEFA a május kilencedikén Bukarestben esedékes Európa Liga döntőre csapatonként csupán 8980 jegyet biztosít a két spanyol élklubnak. A román fővárosban felépült új nemzeti stadion 55.200 néző befogadására alkalmas, így a spanyolok nem értik, hogy ketten együtt miért csak az elérhető jegyek alig 30%-ára jogosultak.

A klubok helyzetét ráadásul nehezíti, hogy a szponzoroknak, a játékosoknak és az alkalmazottaknak is "kénytelenek" adni belépőket, így a nagyközönség számára csapatonként alig 7630 jegy lesz elérhető - hivatalos formában. A hírnek alighanem a bukaresti jegyüzérek örülnek a leginkább...