Bajnokok Ligája

Ott lehet a díjátadón az eltiltott Terry

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) engedélyezte, hogy az FC Barcelona elleni elődöntőben kiállított John Terry, a Chelsea csapatkapitánya eltiltása ellenére ott lehessen a Bajnokok Ligája május 19-i fináléjának díjátadásán.

Az UEFA csütörtökön, közleményben jelentette be, hogy ha a londoni csapat nyeri a Bayern München elleni döntőt, akkor a 31 éves védő a magasba emelheti a BL-trófeát, illetve megkapja a győztesnek járó aranyérmet is. A kontinentális szövetség hozzátette, Terry bemehet a Chelsea öltözőjébe, ugyanakkor a kispadra nem ülhet le.         

A londoni Kékek védője azért kapott piros lapot kedden a Barcelona elleni elődöntőben, mert beletérdelt Alexis Sancheznek, a katalán együttes chilei csatárának derekába, miközben a labda nem volt a közelben. Terrynek ezért ki kell hagynia a május 19-i, müncheni finálét, de az UEFA szabályzata szerint a fegyelmi bizottság meghosszabbíthatja a büntetést. Így a futballista adott esetben nem játszhat az Európai Szuperkupa döntőjében, valamint a Chelsea BL-, vagy Európa Liga-mérkőzéseinek egy részén. A testület május 31-én ülésezik.   

A Chelsea emberhátrányban is két gólt szerezve, 3-2-es összesítéssel ejtette ki kedden a címvédő Barcelonát, de Braniszlav Ivanovics, Raul Meireles és Ramires is begyűjtötte harmadik sárga lapját, így egyikük sem léphet pályára a döntőben.

A Bayern szerdán a Kassai Viktor vezette másik elődöntős összecsapáson a hosszabbítást követő büntetőpárbajban kerekedett felül a Real Madridon, de sárga lapjai miatt három alapember, David Alaba, Luiz Gustavo és Holger Badstuber sem léphet pályára a fináléban.

A müncheni gárda a futballtörténelem első olyan klubcsapata lett, amely saját pályáján játszhat BL-döntőt.