Bajnokok Ligája

Ilyen a futball, a legjobbak is hibáznak - Mourinho

A Bayern München lesz a Chelsea ellenfele a labdarúgó Bajnokok Ligája fináléjában: a német együttes az elődöntő szerdai visszavágóján, 2-1-es végeredményt követően büntetőkkel búcsúztatta a Real Madridot. A mérkőzés után Jupp Heynckes, a bajorok vezetőedzője mágikus győzelemről beszélt, míg kollégája, José Mourinho nem fukarkodott a dicséretekkel.

"Jól vagyok. Ilyen a futball. Higgadtnak kell maradnod akkor, amikor győzöl, és akkor is, ha veszítesz. A fiúk fantasztikusan játszottak egy nagyszerű csapat ellen. De még egy kis erő hiányzott belőlünk. Nagyon taktikusan játszott mindkét csapat, 2-1-nél mindkét oldalon féltek, nehogy egy fontos hibát kövessenek el" - nyilatkozta José Mourinho, a királyiak főnöke, aki ezúttal nem asszisztensét, Aítor Karankát küldte el a sajtótájékoztatóra.

"Két óra játék után nem könnyű odaállni a büntetőhöz. Büszke vagyok a futballistáimra. A legjobbak is hibáznak olykor, mint Cristiano Ronaldo vagy Lionel Messi. Ilyen a labdarúgás, ilyen az élet. Döntőbe akartunk jutni, nem magam miatt vagyok szomorú, a játékosaimat sajnálom. Tavaly megnyertük a Király Kupát, és ha idén megnyerjük a bajnokságot, akkor egy újabb lépést teszünk előre" - folytatta a portugál tréner.

"Nagyon keményen dolgoztunk két órán keresztül. A Chelsea és a Bayern pihenhetett a két elődöntő között, a Barcelona és a Real Madrid kevésbé. Gratulálok a Bayernnek, a Chelsea-vel csapnak össze a fináléban, remélem, hogy remek mérkőzés lesz. A Chelsea az életem részét képezi, azt szeretném, hogy győzzön, de egy jó döntőt kívánok a Bayernnek. Ez a futball szépsége, senki sem tudja megjósolni, mi várható. Remélem, hogy igazán élvezetes finálét láthatunk" - elmélkedett Mourinho a müncheni döntőről, majd jövőjéről is szót ejtett. "Két egymást követő évben az elődöntőbe jutottunk, ami nem rossz eredmény, de sokkal többet akarunk. A klub egyre nagyobb lesz, ha a vezetőség és a játékosok velem szeretnék folytatni a munkát, állok elébe."

Juppp Heynckes mágikus győzelemről beszélt, José Mourinho nem fukarkodott a dicséretekkel.

"Varázslatos éjszaka volt - kezdte értékelését Jupp Heynckes, a Bayern München edzője. - Az első negyedórában komoly gondjaink voltak, de aztán felálltunk, és mi uraltuk a mérkőzést. Szenzációs meccset játszottunk, és különleges győzelmet arattunk. A fiúk nagyon akarták a döntőt. Manuel Neuer leírhatatlan, két tizenegyest kivédett, egyet pedig a szemével a kapu fölé irányított."

"Ez hatalmas eredmény ebben a stadionban, és ne felejtsük azt sem, hogy a Madrid a hétvégén legyőzte a Barcelonát. Az elejétől támadólag léptünk fel, de az első félidőben nem voltunk kellőképpen szervezettek a védelemben. Ez nagyon veszélyes a Madrid ellen, erre fektettem a hangsúlyt a szünetben. A második felvonásban már azt láttam tőlük, amit előre begyakoroltunk."

Végül a Reallal 1998-ben BL-t nyert német szakember is kitért a döntőre: "(David) Alaba, (Luiz) Gustavo és (Holger) Badstuber nagyszerű munkát végezett, szerencsétlen dolog, hogy eltiltás miatt nem lesznek ott a döntőben. Beszéltem velük az öltözőben, nagyon szomorúak voltak. De ami azt illeti, a Chelsea is négy kulcsembere nélkül áll ki, mindkét csapat gyengül. Még nem tudom, milyen kezdővel szerepelünk, de több alternatívánk is van erre. Most az a legfontosabb, hogy bejutottunk a fináléba, ez kiemelkedő, történelmi jelentőségű, ebben a pillanatban semmi más nem számít. Azt hiszem, egy pohár vörös bort ma megengedhetünk magunknak."

Bajnokok Ligája, elődöntő, 2. mérkőzés
Real Madrid (spanyol)-Bayern München (német) 2-1 (2-1, 2-1, 2-1) - 11-esekkel: 1-3
Santiago Bernabéu Stadion, 80 ezer néző, v.: Kassai Viktor
Továbbjutott: a Bayern München 3-3-as összesítéssel, 11-esekkel.
gólszerzők: Ronaldo (6., 14., az elsőt 11-esből), illetve Robben (27., 11-esből)
sárga lap: Pepe (27.), Arbeola (59.), Granero (115.), illetve Alaba (6.), Robben (90.), Luiz Gustavo (102.), Badstuber (104.)
 
Real Madrid: Iker Casillas - Alvaro Arbeloa, Sergio Ramos, Pepe, Marcelo - Xabi Alonso, Sami Khedira - Angel Di María (Kaká, 75.), Mesut Özil (Esteban Granero, 111.), Cristiano Ronaldo - Karim Benzema (Gonzalo Higuaín, 105.).
 
Bayern München: Manuel Neuer - Philipp Lahm, Jerome Boateng, Holger Badstuber, David Alaba - Bastian Schweinsteiger, Luiz Gustavo - Arjen Robben, Toni Kroos, Franck Ribéry (Thomas Müller, 95.) - Mario Gomez.