Férfi kézilabda

Gyökeres változások elé néz az MKB Veszprém

Könnyen meglehet, hogy a szezon zárultával új időszámítás kezdődik a honi férfi kézilabdázás egyik fellegvárában, ugyanis a hírek szerint távozik posztjáról Mocsai Lajos vezetőedző mellett az eddigi ügyvezető igazgató, Hajnal Csaba is, a játékosállományban meg nem erősített információk szerint nagy jövés-menés várható, mint ahogy a szponzorok terén is felbukkanhatnak új szereplők.

Mocsai Lajos öt év után távozik a veszprémi kispadról / AFP

A magyar rekordbajnoknál öt éve dolgozó Mocsai Lajos szerdán a Veszprém Tv-nek adott nyilatkozatában még arról beszélt, hogy elképzelhető nyári távozása a bakonyi klub éléről, majd csütörtökön már meg is erősítette a hírt a Távirati Irodának. Mocsai a jövőben a férfi válogatott szövetségi kapitányi posztja mellett a Balatonbogláron szerveződő nemzeti utánpótlás-akadémia irányítását felügyeli majd, ugyanakkor nem zárta ki annak a lehetőségét, hogy a jövőben még visszatérjen a királynék városába.

A szakember távozásával gyökeres változások elé nézhet a veszprémi csapat, hiszen a tréner koncepciója, miszerint a válogatott játékosokat egy csapatba tömörítse - két évnyi munka után elakadhat.

A 19-szeres magyar bajnoknál nem hivatalos információk szerint változások lehetnek a menedzsmentben is, az utóbbi években a klub ügyeit szinte egy személyben kézben tartó Hajnal Csaba helyét egy új vezetés foglalhatja el. Ezzel párhuzamosan komoly támogatók is érkezhetnek a súlyos adósságokat felhalmozó klubhoz, honlapunk információi szerint a Mercedes szállhat be a csapatba, míg más sajtóorgánumok a Red Bull esetleges szerepvállalásáról is beszámolnak. A szponzorok több száz millió forinttal támogatnák a veszprémi kézilabdát, ebből kifolyólag pedig a játékosállományban is nagy jövés-menés várható.

Mivel a veszprémi klubvezetés részéről sem cáfolatok, sem megerősítések nem láttak napvilágot a hírbe hozott játékosokkal kapcsolatban, egyelőre nagyon sok a kérdőjel az üggyel kapcsolatban. Ami biztos, hogy a szerb Marko Vujinnak nyártól érvényes szerződése van a német THW Kiel csapatával, míg a horvát Josip Sandrk a Balatonfüredtől csatlakozik a Veszprémhez.
Bizonytalan a jövője az Iváncsik-fivéreknek, szurkolói körökben német, lengyel és francia kérők neveit emlegetik a két szélvészgyors szélső kapcsán, mint ahogy az idén több ízben is botrányosan viselkedő horvát világbajnok, Renato Sulic távozását is valószínűsítik.

A veszprémi elöljárók még a szezon középső szakaszában több klasszis érkezését is bejelentették, de konkrét nevekkel nem álltak elő. "Minden nevet nem lehet cáfolni, akié felmerül. Mindazonáltal azt jelezném, hogy Karabatic, Filip Jicha, Omeyer, Accambray, Lazarov, Pascal Hens, Momir Ilic nem jön Veszprémbe, továbbá Ruesga, Kopljar, Duvnjak, Rutenka sem" - írta az MKB Veszprém hivatalos oldalának egyik fórumbejegyzésében Dr. Magyarády Péter, a klub ügyvivő menedzsere, aki így kívánta "szűkíteni" a lehetséges érkezők körét.

Marko Vujin a kieliekhez tart, de kérdés, hogy vajon célba is ér-e / AFP

A legfrissebb pletykák szerint Nagy Lászlóval is felvette a kapcsolatot a Veszprém csapata, a transzfer alapja az lehet, hogy a Barcelona csapatkapitányának 2013-ban lejár a szerződése, de a katalánok csak egyéves hosszabbítást ajánlanának a balkezes átlövőnek, aki azonban többéves megállapodást szeretne kötni. Nagynak állítólag a Veszprém mellett a HSV Hamburg is ajánlatot tett, de a Füsche Berlin is hamarosan bejelentkezhet a 209 cm magas játékosért. Nagy veszprémi leigazolása ugyanakkor igen valószínűtlennek tűnik, de a szegedi nevelésű klasszissal kapcsolatban nem érkezett sem megerősítés, sem pedig cáfolat a klub részéről. Nagy tavaly decemberben a delmagyar.hu-nak adott interjújában ugyanakkor kizárta, hogy a Veszprémben valaha is játszana. "Számomra két csapat létezik a világon: a Pick Szeged és a Barcelona! Még nem tudom, hogy hol fejezem be a pályafutásom. Úgy tervezem, hogy a Barçában, de ha ez nem jön össze, akkor csak a Pick jöhet szóba."

A "nagynevű" érkezőkről vajmi keveset lehet eddig tudni, ugyanakkor az biztos, hogy Carlos Pérez jövőre is a bakonyiakat erősíti, mivel a következő idényre is érvényes szerződéssel rendelkezik.