Barcelona

Guardiola jövője a tét a csütörtöki megbeszélésen

Egybehangzó spanyol források szerint csütörtökön Josep Guardiola, a Barcelona vezetőedzője találkozik a klub elnökével, Sandro Rosellel és Andoni Zubizarretával, a csapat technikai igazgatójával, hogy egyeztessenek a tréner jövőjéről.

Josep Guardiola, a Barcelona vezetőedzője örül a katalánok góljának a Chelsea elleni BL-elődöntőn

A spanyol Sport és az El Mundo Deportivo szerint a mai találkozó célja, hogy minél előbb lezárják a Barcelonában régóta húzódó edzőkérdést. A klub elnöke választ vár Guardiolától arra a kérdésre, meghosszabbítja-e a szezon végén lejáró kontraktusát a Barcánál. Az öltözőből származó információk szerint Guardiola a távozás gondolatával foglalkozik, míg a klub vezetői maradásra szeretnék bírni. A döntés akár már csütörtökön, de legkésőbb pénteken megszülethet.

A vezetőségnak már van B terve arra az esetre, hogy a katalánokkal klubrekordnak számító 13 trófeát nyerő Guardiola távozna az idény végén. Három lehetséges név merült fel a sikeredző pótlására. Az egyik legnagyobb esélyes az Athletic Bilbao jelenlegi trénere, az argentin Marcelo Bielsa, aki jelenleg csapatával a Sporting Lisszabon elleni csütörtök esti Európa Liga-elődöntő visszavágójára készül. A jelöltek között van még Laurent Blanc, a francia válogatott szövetségi kapitánya és Ernesto Valverde, a Megyeri Balázst is foglalkoztató, görög bajnok, Olimpiakosz vezetőedzője.

A Barcelona csapata az elmúlt néhány napban a Chelsea-vel szemben kiesett a Bajnokok Ligájából, és a Real Madrid elleni hétvégi vereséggel a bajnokságban is minimálisra csökkentek a katalánok esélyei a címvédésre. A gránátvörös-kékeknek az idényben gyakorlatilag már csak a Spanyol Király Kupa elhódítására van lehetőségük, május 25-én az Athletic Bilbaóval csapnak össze a döntőben. Josep Guardiola 2008-tól a katalánok vezetőedzője, és összesen 13 trófeát nyert a csapattal. Eddig minden évben csak a következő idényre hosszabbította meg a szerződését.