Bajnokok Ligája

A spanyolok elégedettek Kassaival, az angolok kevésbé

Kassai Viktor vezette a szerdai Real Madrid-Bayern München Bajnokok Ligája-elődöntő visszavágót, amelyen a német együttes 2-1-es végeredményt követően büntetőkkel búcsúztatta a királyiakat. A magyar bíróval a spanyol média elégedett volt, az angol kevésbé.

A spanyolok elégedettek Kassaival, az angolok kevésbé

A tavaly a világ legjobb játékvezetőjének választott Kassai az első félidőben két büntetőt fújt be, először a blancóknak, majd a bajoroknak.

"Kassainak igaza volt Alaba és Pepe eseténél" - írta a Real közeli Marca. Az újság rövid cikkben foglalkozott Kassaival, amiben leírja, hogy "a magyar bíró a Real Madridot is sújtotta", amikor Mario Gomez lerántásánál is tizenegyest ítélt, de nem kérdőjelezte meg az ítéletet.

A Marcához hasonlóan az As sem vitatta a büntetők jogosságát. A Bayernt ünneplő német sajtó nem foglalkozott különösebben Kassaival, az angol Daily Mailnek szakértő korábbi FIFA-játékvezető, Graham Poll ellenben kritizálta döntéseit. Szerinte Kassai "őrült tizenegyest" ítélt Daniel Alaba kezezésénél, amely nem volt szándékos, később pedig kompenzálni próbált, amikor Gomez feldobta magát Pepe mellett. Poll azt is kifejtette, hogy Kassai következetlen volt, és esélyt sem adott asszisztenseinek, hogy segítsenek neki.

Egy játékvezetőket értékelő honlap, a Worldreferee.com Kassai tegnapi teljesítményéről azt írja, a magyar bíró nem volt következetes a sárga lapok kiosztásában. Ugyanakkor dicséri Kassait, amiért hagyta a folyamatos játékot, és nem torkollott káoszba a mérkőzés.

Bajnokok Ligája, elődöntő, 2. mérkőzés
Real Madrid (spanyol)-Bayern München (német) 2-1 (2-1, 2-1, 2-1) - 11-esekkel: 1-3
Santiago Bernabéu Stadion, 80 ezer néző, v.: Kassai Viktor
Továbbjutott: a Bayern München 3-3-as összesítéssel, 11-esekkel.
gólszerzők: Ronaldo (6., 14., az elsőt 11-esből), illetve Robben (27., 11-esből)
sárga lap: Pepe (27.), Arbeola (59.), Granero (115.), illetve Alaba (6.), Robben (90.), Luiz Gustavo (102.), Badstuber (104.)
 
Real Madrid: Iker Casillas - Alvaro Arbeloa, Sergio Ramos, Pepe, Marcelo - Xabi Alonso, Sami Khedira - Angel Di María (Kaká, 75.), Mesut Özil (Esteban Granero, 111.), Cristiano Ronaldo - Karim Benzema (Gonzalo Higuaín, 105.).
 
Bayern München: Manuel Neuer - Philipp Lahm, Jerome Boateng, Holger Badstuber, David Alaba - Bastian Schweinsteiger, Luiz Gustavo - Arjen Robben, Toni Kroos, Franck Ribéry (Thomas Müller, 95.) - Mario Gomez.