Bajnokok Ligája

A kiesés nem rontja el a remek szezonunkat - Sergio Ramos

A Bayern München lesz a Chelsea ellenfele a labdarúgó Bajnokok Ligája fináléjában: a német együttes az elődöntő szerdai visszavágóján, 2-1-es végeredményt követően büntetőkkel búcsúztatta a Real Madridot. A királyiak három tizenegyest is hibáztak, az egyik vétkes, Sergio Ramos elmondta, előre tartottak a szétlövéstől, de újra odaállna a labda mögé.

"Szerettünk volna döntőbe jutni, de ez a vereség nem homályosítja el a nagyszerű szezonunkat, meg akarjuk nyerni a bajnokságot. A Bayern remek csapat. Büszke vagyok a klubomra és a remek menetelésünkre" - mondta a büntetőt hibázó védő.

"Mindent megpróbáltunk, de olyan játékosok alkották az ellenfelet, mint Robben, Ribéry és Gomez. A második gólunk után nagyon különböző fázisai voltak a meccsnek, és nem tudtunk végig támadni."

"Fel kell állnunk, noha nagyon fájó a vereség, mert karnyújtásnyira voltunk a végső célunktól. Szégyen, hogy szétlövésben kaptunk ki, ez az, amit mindenképp szerettünk volna elkerülni. De emelt fővel búcsúzunk."

"A tizenegyesek teljesen kiszámíthatatlanok. Sajnos nem volt szerencsém, de ha legközelebb szükség lenne rám, újra elvállalnám."

Bajnokok Ligája, elődöntő, 2. mérkőzés
Real Madrid (spanyol)-Bayern München (német) 2-1 (2-1, 2-1, 2-1) - 11-esekkel: 1-3
Santiago Bernabéu Stadion, 80 ezer néző, v.: Kassai Viktor
Továbbjutott: a Bayern München 3-3-as összesítéssel, 11-esekkel.
gólszerzők: Ronaldo (6., 14., az elsőt 11-esből), illetve Robben (27., 11-esből)
sárga lap: Pepe (27.), Arbeola (59.), Granero (115.), illetve Alaba (6.), Robben (90.), Luiz Gustavo (102.), Badstuber (104.)
 
Real Madrid: Iker Casillas - Alvaro Arbeloa, Sergio Ramos, Pepe, Marcelo - Xabi Alonso, Sami Khedira - Angel Di María (Kaká, 75.), Mesut Özil (Esteban Granero, 111.), Cristiano Ronaldo - Karim Benzema (Gonzalo Higuaín, 105.).
 
Bayern München: Manuel Neuer - Philipp Lahm, Jerome Boateng, Holger Badstuber, David Alaba - Bastian Schweinsteiger, Luiz Gustavo - Arjen Robben, Toni Kroos, Franck Ribéry (Thomas Müller, 95.) - Mario Gomez.