Snooker

O’Sullivan továbbjutott, Selby kiesésre áll

  • Tóth Tamás

A sheffieldi snooker világbajnokság negyedik napján folytatta az egymás elleni küzdelmet Ronnie O’Sullivan és Peter Ebdon. A mérkőzés második felvonása 7-2-es állásról indult, és a „Rakéta” esélyt sem hagyva korábbi nagy mumusának, 10-4-re legyőzte a legutóbbi pontszerző tornán, a China Openen győzedelmeskedő Ebdont.

O'Sullivan a Mark Williams – Liu Chuang meccs győztesével fog megmérkőzni a nyolcaddöntőben. Érdekesség, hogy Williams komoly pénzbüntetésre számíthat, ugyanis a közelmúltban olyan megjegyzéseket tett, amelyekkel megsértette a verseny helyszínéül szolgáló Crucible Színházat. A kétszeres walesi világbajnok szerint a Crucible teljesen alkalmatlan a vb lebonyolítására, és inkább Kínában kellene megrendezni a világ legrangosabb snookeres tornáját.

Az utóbbi időben egyre jobb formába lendülő Stephen Lee meglepetésre nem tudta legyőzni Andrew Higginsont (6-10), így ő már csak a lelátóról követheti a verseny eseményeit. Higginson a legjobb 16 között Jamie Jonesszal fog játszani.

Mark Selby a snooker világbajnokságon 2012-ben Sheffieldben.

A vb nagy esélyesének tartott Judd Trump is megkezdte a szereplését Dominic Dale ellen. A fiatal snookerzseni a mérkőzés elején megpróbálta meglökni a maximális, 147-es brake-et, ám kudarcot vallott, és ez némileg megzavarta őt. A háttér információk szerint Trump a napokban ételmérgezést kapott, és ez is hátráltathatja a bajnoki cím egyik fő várományosát. Ettől függetlenül minimális, 5-4-es előnyből várhatja a folytatást.

A világelső Mark Selby a jóval esélytelenebbnek tartott Barry Hawkins ellen állt asztalhoz, és „jó szokásához híven” most is álmosan kezdte az összecsapást, ugyanis az első kilenc játszma után három frame-es hátrányban van (3-6).

Ding Junhui sem kezdte fényesen a világbajnokságot, ugyanis a kínaiak nagy favoritja egy frame-mel lemaradva üldözi Ryan Day-t (4-5).

Joe Perry a tegnapi játék során szinte leradírozta az asztalról Graeme Dottot, ugyanis 8-1-re vezet a 2006-ban világbajnoki címig menetelő skót ellen.

Snooker világbajnokság
keddi eredmények
Ronnie O’Sullivan – Peter Ebdon: 10-4
Stephen Lee – Andrew Higginson: 6-10
 
A szerdai program:
11:00
Graeme Dott - Joe Perry (1-8)
Ding Junhui - Ryan Day (4-5)
 
15:30
Judd Trump - Dominic Dale (5-4)
Mark Williams - Liu Chuang
 
20:00,
Ali Carter - Mark Davis
Mark Selby - Barry Hawkins (3-6)