Férfi kézilabda

Mocsai csapatot vált a nyáron

A Hannover-Burgdorf együttesében folytatja pályafutását Mocsai Tamás a következő szezontól. A magyar férfi kézilabda-válogatott átlövője új kihívást keres új csapatánál.

"Tamással egy rengeteg nemzetközi tapasztalattal rendelkező játékost nyerünk. Nagyon örülünk, hogy nálunk folytatja és velünk tart a fejlődésünk útján" - mondta Mocsairól Christopher Nordmeyer, a Hannover-Burgdorf vezetőedzője.

Mocsai Tamás a magyar férfi kézilabda-válogatottban 2012-ben.

A magyar válogatott jobbátlövője mostanában ugyan rendszeresen szerepet kap jelenlegi csapatában, a Flensburgban támadásban is, de ott a jelenleg sérült Holger Glandorf számít az első számú balkezes lövőnek.

"Nem voltam elégedett a Flensburgnál kapott lehetőségekkel, ezért új kihívást kerestem. Az utóbbi években közelről láthattam a Hannover fejlődését, és a vezetőkkel folytatott tárgyalások nagyon pozitív benyomást keltettek" - mondta az átigazolásról Mocsai.

A 33 éves játékos a kilencvenes évek végén a Nettelstedt és a Jahn Duderstadt együtteseiben kezdte felnőtt karrierjét, majd három évet a Dunaferrnél töltött. 2002-től Svájcban szerepelt a TV Suhrban és a Pfadi Winterthurban, majd 2005-ben visszatért Németországba, ahol a Kronai, a Lemgo, majd az utóbbi két évben a Flensburg kézilabdázója volt.

A Hannover-Burgdorf a 18 csapatos Bundesligában 29 mérkőzés után a 13. helyen áll.