NBA

Hétmeccses eltiltást kapott a brutálisan könyöklő World Peace, azaz Ron Artest

  • MTI-hatharom.hu

Hét mérkőzésre szóló eltiltást kapott Metta World Peace, az észak-amerikai profi kosárlabdaligában (NBA) érdekelt Los Angeles Lakers játékosa, mert könyökkel szándékosan tarkón vágta az Oklahoma City Thunderben kosarazó James Hardent.

Metta World Peace azaz Ron Artest a Los Angeles Lakers kosárlabdázója Az incidens még vasárnap történt. Harden agyrázkódást szenvedett, World Peace-t pedig véglegesen kiállították.

A büntetés komoly károkat is okozhat a Lakersnek, mivel a kosaras így az alapszakasz utolsó meccsén (a Sacramento Kings ellen) nem léphet pályára, ráadásul a play-off első hat találkozóját szintén kívülről lesz kénytelen figyelni.

World Peace csaknem 348 ezer dollárt veszít a kényszerszünet alatt.

"Elnézést kérek az Oklahoma City Thunder szurkolóitól és a klubtól is a magatartásomért. Remélem, minél hamarabb vissza fogok tudni térni a parkettre" - állt a bűnmegbánást tanúsító, Ron Artest néven született játékos keddi közleményében. Artest évek óta az NBA egyik nehézfiújának számít, a bajnokság eddigi legnagyobb tömegverekedését (2004-ben) is ő robbantotta ki,amely után 86 (!) mérkőzésre tiltották el.