Bajnokok Ligája

A riporter döbbentette rá Ivanovicsot, hogy nem játszhat a BL-döntőben - videó

A Chelsea heroikus küzdelemben harcolta ki a továbbjutást a Barcelona ellen a Bajnokok Ligája elődöntőjének visszavágóján. Az angol csapat döntőbe jutása azonban áldozatokkal járt.

A Chelsea bravúros továbbjutása Barcelonában nem minden kékmezes játékos számára okozott felhőtlen örömet. Eltiltás miatt a londoniak több kulcsjátékosa sem léphet pályára a május 19-i müncheni döntőben. John Terry buta kiállítása okán, Raúl Meireles, Ramires és Braniszlav Ivanovics második sárga lapja miatt kénytelen kihagyni az európai klubfutball legrangosabb összecsapását. Utóbbinak ráadásul a Sky Sport riporterétől kellett megtudnia, nem léphet pályára élete mérkőzésén. Geoff Shreeves nem volt túl tapintatos a szerb légióssal, amikor rákérdezett az esetre: "Braniszlav, valóban sárgát kaptál Messi tizenegyese után?" "Igen, kaptam - válaszolta a szerb védő. "Tudod, hogy ez azt jelenti, hogy nem játszhatsz a BL-döntőn? - világosította fel a riporter Ivanovicsot. "Igen...? Nem tudtam... - válaszolt Ivanovics, miközben kétségbeesetten nézett a mellette álló Ashley Cole-ra. A riporter erre rátett még egy lapáttal, és szertefoszlatta a Chelsea légiósának utolsó reményét is: "Igen, sajnos nem játszhatsz a döntőn. - Sajnos" - reagált kényszeredett mosollyal az arcán Ivanovics, aki miközben nagyokat nyelt, alig tudta leplezni csalódottságát.

A Barcelona-Chelsea (2-2) mérkőzés összefoglalója

Bajnokok Ligája, elődöntő, 2. mérkőzés
Barcelona - Chelsea 2-2 (2-1)
Barcelona: Valdés - Puyol, Mascherano, Piqué (D. Alves, 26.) - Busquets, Xavi, Iniesta, Fabregas (Keita, 74.) - Alexis, Messi, Cuenca (Tello, 68.). Vezetőedző: Josep Guardiola.
Chelsea: Cech - Ivanovics, Cahill (Bosingwa, 12.), Terry, Cole - Meireles, Mikel, Lampard - Ramires, Drogba (Torres, 80.), Mata (Kalou, 58.). Menedzser: Roberto Di Matteo.
Gólszerző: Busquets (35.), Iniesta (43.), ill. Ramires (45+1.), Torres (90+1.)
Sárga lap: Messi (71.), ill. Mikel (32.), Ramires (45.), Ivanovics (50.), Cech (59.), Lampard (72.), Meireles (89.)
Piros lap: Terry (37.)  
Statisztika
72% Labdabirtoklás 28%
16 Kapura lövés 6
7 Kaput eltaláló lövések 3
9 Kaput nem találó lövések 3
11 Szabadrúgás 8
10 Szöglet 1
1 Les 1
26 Bedobás 15
1 Védés 4
6 Kirúgás 17
7 Szabálytalanság 10
0 Piros lap 1
2 Sárga lap 6